Cu ce se ocupă soțul Dianei Șoșoacă și ce avere are. Dumitru Silvestru a fost condamnat pentru ultraj

Diana Șoșoacă, fosta senatoare a AUR, a devenit cunoscută la nivel național în pandemie, prin acțiunile în care a militat împotriva măsurilor anti-Covid și prin discursurile sale naționaliste.

03 mai 2023, 10:55
Cu ce se ocupă soțul Dianei Șoșoacă și ce avere are. Dumitru Silvestru a fost condamnat pentru ultraj

Dacă Diana Șoșoacă a reușit să se impună și să o știe o țară întreagă, despre soțul ei nu se știu la fel de multe lucruri.

Soțul Dianei Șoșoacă, condamnat în cazul scandalului cu jurnaliștii de la Rai Uno

Dumitru Silvestru, soțul Dianei Șoșoacă, a fost condamnat pentru ultraj, după ce în urmă cu un an și jumătate a agresat un polițist, în cazul scandalului cu o echipă a postului de televiziune Rai Uno în decembrie 2021.  Bărbatul nu și-a recunoscut fapta, drept urmare condamnarea a fost formulată fără acord de recunoaștere.

În februarie 2022, soțul Dianei Șoșoacă a fost trimis în judecată pentru că ”l-a tras de uniformă, i-a pus o mână în gât și l-a împins de perete pe agentul de poliție Bălășoiu Gheorghe Teodor din cadrul Poliției Sectorului 1 – secția 4 poliție, în timp ce acesta se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cauzându-i persoanei vătămate suferințe fizice”.

Citește și Delia Marinescu, jurnalista care a intermediat pentru Rai Uno realizarea interviului cu Diana Şoşoacă, rupe tăcerea după scandal. „Ne-am ridicat să ieşim şi atunci s-a răzgândit şi a încuiat uşa”

După mai bine de un an, Judecătoria Sectorului 1 l-a găsit vinovat pe soțul Dianei Șoșoacă pentru infracțiunea de ultraj. Dumitru Silvestru a primit 180 de zile de amendă-închisoare, urmând ca în final să plătească suma de 18.000 de lei către statul român. În plus, soțul Dianei Șoșoacă este obligat să achite cheltuieli de judecată în valoare de 2.500 de lei. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Cine e Dumitru Silvestru și ce avere are

Dumitru Silvestru Șoșoacă este angajat la o firmă care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management. Căsătoria cu Silvestru Șoșoacă este al treilea mariaj al avocatei.

Dumitru Silvestru Șoșoacă e șef de tură și are un venit anual de 28.000 de lei. Diferența dintre el și Diana Șoșoacă, când vine vorba de câștiguri, e foarte mare. Are are un venit anual de 250.000 de lei de la cabinetul de avocatură.

După un calcul simplu, aflăm că lunar, soțul senatoarei câștigă aproximativ 2.300 lei, în vreme ce Diana Șoșoacă are un venit de 20.000 de lei.Conform declarației de avere a senatoarei, ea ar deține mai multe terenuri și locuințe, conturi bancare în care se află aproximativ 15.000 de euro, dar și obiecte de artă moștenite din familia sa. Are un teren agricol de peste 20.000 mp în Baloteşti, judeţul Ilfov, şi trei terenuri intravilane în Vâlcea şi Dâmbovița. De asemenea, avocata mai are două apartamente şi o casă de vacanţă.