Cu ce vor veni nou tabletele PC în 2012

Anul 2011 a fost unul decisiv pentru dezvoltarea pieţei de tablete PC,  în 2012 miza cea mai mare o vor reprezenta sistemele de operare, odată cu intrarea Microsoft pe acest  segment şi creşterea numărului de funcţionalităţi.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 14:24
Cu ce vor veni nou tabletele PC în 2012

Tablete mai uşoare şi mai subţiri

Dacă în 2011 tabletele lansate cantăresc undeva în medie 700 de grame,  anul viitor producătorii vor lansa tablete cu o greutate de 5 – 600  de grame şi mult mai subţiri, informează pcworld.com.

Producătorii tabletelor cu Android vor aştepta lansarea iPad 3, care este preconizată în primul trimestru al anului viitor, pentru a vedea cu ce vor veni nou cei de la Apple.

Procesoare quad-core

Nvidia a lansat luna trecută noul procesor quad-core Tegra 3 care va face tabletele mult mai capabile să intre în competiţie cu laptopurile.

Prima tabletă care va beneficia de noua tehnologie este Asus Transformer Prime, asteptă în această lună, al cărei preţ va fi în jur de 500 dolari pentru varianta de 32 de GB.

Un alt producător care a anunţat fabricarea de procesoare quad-core este Qualcomm.

Display-uri cu o rezoluţie mult mai mare

Dacă acum iPad 2 are o rezoluţie de 1024 x 768 de pixeli, anul viitor rezoluţia tabletelor va fi mult mai mare ceea ce va determina o mai bună vizualizare a imaginilor.

Noi sisteme de operare

Anul viitor vor apărea tabletele cu Windows, Android Ice Cream Sandwich. Pentru tabletele cu sisteme Android mai vechi, update-ul nu va fi disponibil până la începutul lui 2012.