Cu Donald Trump președinte războiul nuclear ar fi iminent. „Aş trimite submarine nucleare pe coasta Rusiei, în sus şi-n jos”

Donald Trump susține că dacă ar mai fi fost preşedintele SUA ar fi amenințat Rusia cu submarine nucleare și i-ar spune lui Vladimir Putin: „vom merge înainte și înapoi în sus și în jos pe coasta ta”.

22 mart. 2022, 09:58
Cu Donald Trump președinte războiul nuclear ar fi iminent. „Aş trimite submarine nucleare pe coasta Rusiei, în sus şi-n jos”

Într-o apariţie la Fox News, Donald Trump a fost însă mai puțin clar când a fost întrebat de gazda emisiunii ce ajutor îi va oferi Ucrainei sacă ar fi în locul lui Biden. „Există această discuție, dacă ar trebui să trimitem avioane pentru a ajuta Forțele Aeriene Ucrainene. Ați trimite acest tip de ajutor? a întrebat jurnalistul, iar Trump a răspuns: „Ei bine, să fiu sincer cu tine, poate chiar mai mult„.

Rugat să exemplifice, Trump a evitat să dea un răspuns clar, ducând vorba spre atrocitățile din Ucraina, pe care le-a numit o „tragedie umană”, fără a adăuga ce ar trimite în afară de avioane.

Citește și Efectele devastatoare ale ”micii arme nucleare” TOS 1A BURATINO, cu care ruşii au făcut ravagii la Cernihiv. Produce leziuni interne teribile, distrugând complet organele care conţin oxigen

În schimb, Trump spune că ar trimite submarine nucleare în Rusia dacă ar fi președinte. „Ar trebui să spui: „Dacă mai menționezi acel cuvânt (nuclear) încă o dată, vom trimite (submarine și avioane nucleare) și vom merge înainte și înapoi, în sus și în jos pe coasta ta”, a spus Trump, citat de Daily Mail. „Nu poți lăsa această tragedie să continue. Nu poți lăsa pe aceștia, aceste mii de oameni să moară„.

Dar Trump a lansat un răspuns șerpuitor despre atrocitățile din Ucraina, pe care le-a numit o „tragedie umană”, fără a merge mai departe în ceea ce ar trimite dincolo de avioane.

Citește și Bloomberg: Vladimir Putin ar putea ameninţa Occidentul cu folosirea armelor nucleare dacă rezistenţa Ucrainei va continua

De asemenea, Donald Trump a adăugat: „Un lucru pe care l-aș face rapid este că aș face petrolul să curgă, pentru că dacă reducem semnificativ prețul petrolului războiul se va termina”.