Cu nou-născutul la plimbare în sezonul rece

Nou-născutul este sensibil şi trebuie protejat de frig, însă chiar şi aerul rece poate să îl învioreze, aşa că nu trebuie ţinut numai în casă.

RomaniaTV.net
14 nov. 2012, 14:01
Cu nou-născutul la plimbare în sezonul rece

La început, nou-născutul va trebui să se obişnuiască la temperaturile scăzute ale sezonului rece. Aşa că expunerea trebuie să se facă treptat, la început în faţa ferestrei deschise acasă, apoi afară, la plimbare. Perioada în care micutul se va întâlni cu frigul va fi mică şi va creşte pe parcurs, de la 15 minute la 1-2 ore.

Cum îl îmbrăcam

Vestimentaţia este elementul cheie în plimbarea nou-născutului iarna. Puiul trebuie echipat cu una sau chiar două jachete de lână, cu mănuşi şi căciulă de lână peste cea de bumbac. Pentru un plus de căldură, bebeluşul se înveleşte cu o cuvertură groasă, iar în caz de forţă majoră i se pun la picioare, în cărucior, două sticle cu apă caldă.

Pe măsură ce puiuţul creşte şi începe să se agite, să dea din mânuţe şi picioruşe, este recomandat să fie pus îmbrăcat într-un sac matlasat sau căptuşit cu lână, dar suficient de larg în aşa fel încât să poată să-şi mişte membrele. Sacul poate fi înlocuit cu o pătură groasă, călduroasă. Nu trebuie să te mire dacă, în ciuda frigului, bebe adoarme în carucior. Aerul proaspăt şi căldurică hăinuţelor pot avea acest efect asupra lui.

Citeşte restul articolului pe www.mami.ro.