„Cu profund regret, anunţăm că a murit în această dimineaţă”. Ştirea care a făcut înconjurul lumii

Actorul britanic Tim Pigott-Smith, recunoscut pentru rolurile din peliculele ”Quantum of Solace” şi ”Alice in Wonderland”, a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani, scrie The Independent.

08 apr. 2017, 06:41
„Cu profund regret, anunţăm că a murit în această dimineaţă”. Ştirea care a făcut înconjurul lumii

Actorul britanic Tim Pigott-Smith a murit, vineri, la vârsta de 70 de ani. Artistul a avut, de asemenea, un rol major în miniseria „The Jewel in the Crown”. Printre cele mai cunoscute roluri ale lui Tim Pigott-Smith se numără cel din filmul ”Quantum of Solace”, film din seria James Bond, din anul 2008.

Actorul a fost decorat luna trecută cu OBE (Order of the British Empire/ Ordinul Imperiului Britanic) pentru contribuţia sa în producţiile dramatice.

Agentul său, John Grant, a făcut anunţul tragic: ”Cu profund regret trebuie să anunţ o veste tristă: Tim Pigott-Smith a murit în această dimineaţă”.

”Tim a fost unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale. Preaiubit şi admirat de cei din jurul său, va rămâne în amintirea multora ca un adevărat gentleman şi prieten loial. I se va simţi lipsa. Vă rugăm să respectaţi intimitatea soţiei sale, actriţa Pamela Miles, a fiului său Tom şi a întregii familii”, a mai spus Grant. 

Tim Pigott-Smith a avut o carieră de peste 50 de ani în industria cinematografiei, primul său rol într-un film fiind în 1971, în pelicula  ”Boswell’s Life of Johnson”. 

Cele mai recente apariţii ale actorului au fost în seriile ”Doctor Who”, ”Downton Abbey” şi ”Silent Witness”. Actorul terminase de curând filmările pentru filmul ”King Charles III”.