Cu siguranță nu știai asta! Trucul banal care te ajută sa nu îți mai strici adidașii atunci când îi bagi la mașina de spălat

Indiferent de tipul de încălțăminte, fie teniși sau adidași, specialiștii recomandă să fim foarte atenți atunci când curățăm articolele de încălțăminte la mașina de spălat. Pantofii sport se pot spăla cu ajutorul aparatului electrocasnic,  însă, există câteva mici reguli de care trebuie să ținem cont.

10 mart. 2022, 09:26
Cu siguranță nu știai asta! Trucul banal care te ajută sa nu îți mai strici adidașii atunci când îi bagi la mașina de spălat

Deși multe persoane sunt reticente în a folosi acest truc genial, adidașii și tenișii se pot curăța, cu încredere, folosind mașina de spălat rufe. Trebuie doar să ținem cont de anumite sfaturi.

Trucul banal care te ajută sa nu îți mai strici adidașii atunci când îi bagi la mașina de spălat

CITEȘTE ȘI: Cum să îndepărtați ușor mirosul de fum de țigară din propria locuință. Câteva trucuri rapide și eficiente

În primul rând, trebuie să citim indicațiile de pe etichetele adidașilor, pentru a vedea dacă pantofii sport se pot spăla sau nu la mașina de spălat. Apoi, trebuie să scoatem șireturile și să înlături orice tip de mizerie de pe suprafața pantofului.

Cu ajutorul unei periuțe de dinți mai veche putem curăța orificiile în care intră șireturile. De asemenea, pentru petele mai evidente, recomandat ar fi să ținem pantofii sport sub un robinet cu apă curentă, pentru a îndepărta excesul de resturi și murdărie întărită.

Al treilea pas presupune să îți protejezi adidașii pe cât posibil. Ideal ar fi să îi punem într-un săculeț special pentru rufe delicate. În acest fel, pantofii sport vor fi protejați.

CITEȘTE ȘI: Trucuri banale pe care orice gospodină trebuie să-l ştie. Cum poţi tăia ceapa fără lacrimi

De asemenea, în loc să optăm pentru o spălare caldă, specialiștii recomandă să potrivim apa la o temperatură sub 30 de grade. În acest fel, culorile pantofilor nu vor curge și nici nu se vor estompa,

Metoda asta este utilă atunci când ai teniși sau adidași din materiale textile sau nailon, deoarece nu dorim să le distrugem acel strat subțire de vopsea. Indicat e să folosim un detergent special pentru culori.

Ultimul pas presupune uscarea pantofilor sport. Gospodinele ne sfătuiesc să lăsăm încălțămintea să se usuce în aer liber, pe balcon sau pe terasă, decât să îi supunem aerului fierbinte de la uscătorul de păr.