Cu trotineta pe Autostrada Soarelui. Ce amendă a luat după ce l-a prins „radarul”

Bărbatul a fost surprins vineri, pe Autostrada A2, sensul de mers către Bucuresti, fiind amendat cu  990 de lei.

02 mart. 2024, 13:56
Cu trotineta pe Autostrada Soarelui. Ce amendă a luat după ce l-a prins „radarul”

Un bărbat de 31 de ani a fost prins de poliţişti în timp ce circula cu trotineta pe Autostrada Soarelui, fiind sancţionat cu 990 de lei.

”Exact! «Cu trotineta pe autostradă« nu-i de mers! Pe cât de interzis, asta dacă am cunoaşte legislaţia în vigoare, pe atât de periculos”, au transmis, sâmbătă, oficialii Poliţiei Române, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Ce alcoolemie îți iese în sânge dacă mănânci un croissant cu şampanie sau castraveți murați și te urci la volan. Poliţistul Viorel Teacă a făcut experimentul
Aceştia precizează că tânărul de 31 de ani a fost sanţionat de către poliţiştii de la Biroul de Poliţie Autostrada A2. Bărbatul a fost surprins vineri, pe Autostrada A2, sensul de mers către Bucuresti, fiind amendat cu  990 de lei.

 

Guvernul a reglementat circulaţia trotinetelor electrice: Vârsta minimă pentru a le utiliza este 14 ani/ Casca de protecţie este obligatorie pentru cei sub 16 ani/ Viteza maximă este 25 km/h

Guvernul a reglementat, prin OUG, circulaţia cu trotineta electrică, iar potrivit prevederilor adoptate aceasta poate fi condusă doar de persoane de cel puţin 14 ani, pe pistele pentru biciclete şi pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50km/h. Toate aceste reglementări vin în urma sesizărilor făcute de pietoni, şoferi sau chiar conducători de trotinete electrice.

Oare ce consum are o maşină cu un cal putere? Imagini virale din benzinărie

Mai nou, abaterile conducătorilor de trotinete electrice de la legislația rutieră au intrat în vizorul Legislativului. O modificare a normelor în vigoare permite polițistilor locali să constate contravențiile făcute de aceștia și să îi amendeze, conform unei legi recent oficializate. Asta înseamnă că nu doar polițiștii rutieri le pot da amenzi celor care încalcă regulile de circulație, ci și polițiștii locali, astfel că sunt șanse mai mari ca neregulile trotinetiștilor să fie sancționate.

Indisciplina trotinetiștilor a atras nemulțumirea celorlalți participanți la trafic și atenția autorităților și în alte țări. În multe capitale europene (Roma, Oslo, Stockholm și Lisabona), utilizarea trotinetelor electrice de închiriat a fost serios restricționată, în vreme ce alte metropole au interzis cu totul circulația lor (Barcelona, Montreal). Parisul este cel mai recent exemplu în acest sens, municipalitatea capitalei franceze interzicând folosirea trotinetelor electrice de închiriat începând cu data de 31 august 2023.