Culiță Sterp, gest emoționant pentru copiii din Africa: „Unii n-au nici papuci în picioare, de mâncare nici nu mai zic. Nu știu de ce e așa nedreaptă viața pentru unii”

Aflat în vacanță în Tanzania, Culiță Sterp a avut parte de o priveliște dezolantă: copii înfometați, mai mult dezbrăcați decât îmbrăcați. Impresionat de soarta acestora, artistul a revenit cu ajutoare pentru familiile nevoiașe de prin partea locului.

06 feb. 2024, 17:49
Culiță Sterp, gest emoționant pentru copiii din Africa: „Unii n-au nici papuci în picioare, de mâncare nici nu mai zic. Nu știu de ce e așa nedreaptă viața pentru unii”

Culiță Sterp împreună cu iubita lui, Daniela Iliescu, și cu fiul Milan au fost cazați într-un resort de lux din Zanzibar. Într-una dintre zile, cei trei au plecat către grădina zoologică, iar  pe drum au întâlnit câțiva copilași. Impresionați de sărăcia în care trăiesc localnicii, Culiță i-a ajutat pe cei mici dăruindu-le ce au avut la ei în acea zi, papucii din picioarele lui Milan și câteva sute de euro.

Culiță Sterp, gest emoționant pentru copiii din Africa

Azi a fost o zi mai emoționantă pentru noi… am ieșit din resort să mergem la o grădină zoologică și pe drum am dat de acești copilași. Mi s-a rupt sufletul când am văzut în ce condiții trăiesc. În timp ce noi ne plângem că nu avem ultimul model de telefon sau o mașină mai nouă, unii nu au nici papuci în picioare sau haine. De mâncare nici nu mai zic. Nu știu de ce e așa nedreaptă viața pentru unii.

Eu de aș avea putere aș ajuta pe toată lumea să nu mai fie nici un om necăjit pe pământ. Dar așa a fost făcută lumea și așa este viața, unii au de toate, alții mai puțin. Unii nu se mulțumesc cu nimic, în timp ce pentru alții puțin înseamnă atât de mult. Dar totuși în sărăcia lor, i-am văzut fericiți! Și știți de ce? Pentru că știu să se mulțumească și cu puțin.

Nu am avut mare lucru la noi decât câteva sute de euro ce am luat de la hotel de cheltuială și papucii din picioarele lui Milan. Le-am lăsat lor tot. În a doua poză se vede cum unul din copii se uita la papucii lui. Nu m-a lăsat inima să nu îi dau. Ne-am bucurat că le-am adus un zâmbet pe față!”, a scris Culiță Sterp, în mediul online.

@culita_sterp_official Azi a fost o zi mai emoționantă pentru noi…am ieșit din resort să mergem la o grădină zoologică și pe drum am dat de acești copilași. Mi s-a rupt sufletul când am văzut în ce condiții trăiesc. În timp ce noi ne plângem că nu avem ultimul model de iPhone sau o mașină mai nouă, unii nu au nici papuci în picioare sau haine. De mâncare nici nu mai zic. Nu știu de ce e așa nedreaptă viața pentru unii. Eu de aș avea putere aș ajuta pe toată lumea să nu mai fie nici un om necăjit pe pământ. Dar așa a fost făcută lumea, și așa este viața, unii au de toate alții mai puțin. Unii nu se mulțumesc cu nimic, în timp ce pentru alții puțin înseamnă atât de mult. Dar totuși în sărăcia lor, i-am văzut fericiți! Și știți de ce? Pentru că știu să se mulțumească și cu puțin. Nu am avut mare lucru la noi decât câteva sute de euro ce am luat de la hotel de cheltuială și papucii din picioarele lui Milan. Le-am lăsat lor tot. În a doua poză se vede cum unul din copii se uita la papucii lui. Nu m-a lăsat inima să nu îi dau. Ne-am bucurat că le-am adus un zâmbet pe față! 🤍 #zanzibar #africa ♬ sunet original – Culiţa Sterp

Culiță Sterp, ajutoare consistente pentru copiii din Zanzibar: ”Nu am avut cum să rămânem indiferenți”

A doua zi, însă, Culiță s-a întors la familia pe care a descoperit-o în Zanzibar alături de fiul lui. Dedata asta, artistul le-a dus saci întregi de alimente.

După ce am fost ieri și am văzut cum trăiesc și câte lipsuri au, nu am avut cum să rămânem indiferenți și azi ne-am dus să îi ajutăm cu ce am putut și noi! Sunt aici doi saci de făină, orez, mazăre, fasole”, a scris el pe rețelele sociale.

@culita_sterp_official După ce am fost ieri și am vazut cum trăiesc și câte lipsuri au, nu am avut cum să rămânem infiferenți și azi ne-am dus să îi ajutam cu ce am putut și noi! @Daniela Iliescu ♬ sunet original – Culiţa Sterp

Urmăritorii lui din online au reacționat imediat.

Bravo, Culiță, se vede că ai fost crescut de o doamnă”/ ”Mi-au dat lacrimile”/ ”Tocmai de asta ești singura celebritate din România pe care o urmăresc”/ „Asta e pomană pentru o viață întreagă”/ ”Mi-a rupt sufletul privirea copiilor care se uitau la Milan. Ce și-ar dori și ei să aibă măcar hăinuțe”/ ”Felicitări, sunteți minunați, așa fiu, așa tată”/ ”Nu cred că a mai făcut cineva din România așa ceva, toți au rămas uimiți, dar și-au văzut mai departe de drum fără să le întindă o mână de ajutor”/ ”Se vede că aveți un suflet bun”/ ”Mi-au dat lacrimile, cât suntem de bogați noi și nu apreciem”, sunt câteva dintre reacțiile celor din mediul online.