Culmea absurdului. Cea mai scumpă toaletă din România s-a stricat la trei luni de la inaugurare. Explicația primăriei pentru buda publică de sute de mii de euro

Cea mai scumpă toaletă din România, care se află în Pitești și a costat 400.000 de euro, a început să se deterioreze la trei luni de la inaugurare.

22 iul. 2021, 17:44
Culmea absurdului. Cea mai scumpă toaletă din România s-a stricat la trei luni de la inaugurare. Explicația primăriei pentru buda publică de sute de mii de euro

Cea mai scumpă toaletă din România, care a fost inaugurată la Pitești în urmă cu trei luni și costat nu mai puțin de 400.000 de mii de euro, a început deja să se deterioreze. Pereții se află într-un stadiu avansat de degradare și s-au crăpat. Potrivit autorităților, în urma unui act de vandalism, aspersoarele au fost îndreptate spre intrarea în grupul sanitar, astfel apa a stropit toată noaptea pereții care acum sunt infiltrați cu umezeală în proporție de 44%.

“Analizând situația apărută, rezultă că aceasta a fost cauzată de rotirea și îndreptarea greșită a tuturor aspersoarelor de la sistemul de irigație din jurul WC-ului spre intrarea în grupul sanitar, de către persoane turbulente, în timpul nopții. Acestea au stropit toată noaptea pereții interiori ai rampei de acces, fapt ce a dus la udarea în exces a gletului, la crearea unei umidități a pereților de 44%, ceea ce a dus la producerea de exfolieri și fisuri.”, se arată într-un răspuns al primăriei trimis publicației Argeșul Online.

Cea mai scumpă toaletă din România. „Este de fapt o eroare de execuţie”

Cu toate acestea un cititor al publicației menționate, care este de profesie inginer constructor contrazice declarațiile autorităților.

„Stimați domni, sunt inginer constructor la nivel de consultanţă. Vă rog să nu promovaţi ideea vandalismului, fiindca este una eronată. Ceea ce vor alţii să pară un act de vandalism este de fapt o eroare de execuţie. Peretele exterior trebuia impermeabilizat prin diverse metode specifice, pentru a evita asemenea posibile degradări în timp. Mi se pare strigător la cer ca verificatorul de proiect, la sumele alocate, să nu vadă acest lucru. Mai mult decât atât, dirigintele trebuia să fie vigilent şi, în baza experienţei profesionale, să sesizeze acest neajuns!”, a declarat cetățeanul, potrivit europa.fm.


loading...