Culmea apelurilor la 112: A spus că s-a rătăcit pe câmp, pentru a fi dus acasă cu maşina!

Pompierii, poliţiştii şi jandarmii se mobilizează imediat când este vorba de oameni rătăciţi pe câmp, atunci de ce să nu profităm? Aceasta a fost ideea de la care a acţionat un tânăr de 19 ani, din Valu lui Traian, care a fost dat jos din tren pentru că nu avea bilet şi s-a gândit că prin acest şiretlic îşi poate asigura transportul către casă. A pus pe drumuri atât pompierii, cât şi poliţiştii, fiind găsit mergând pe drumul naţional, nicidecum pe câmp. A avut explicaţie şi pentru asta: da, nu se afla pe câmp - cum spusese iniţial, dar tot nu ştia în ce zonă se află, scrie Replica online.

08 feb. 2014, 11:05
Culmea apelurilor la 112: A spus că s-a rătăcit pe câmp, pentru a fi dus acasă cu maşina!

Întâmplările nefericite din ultima perioadă, făcând aici referire la cele patru persoane care s-au rătăcit pe câmp din pricina ceţii şi au mers ore în şir fără a şti unde se află, au atras după ele şi evenimente strigătoare la cer. Un tânăr de 19 ani, pentru a ajunge acasă cu un autovehicul, s-a gândit că nu ar strica să se dea şi el drept pierdut în spaţiu. A pus pe drumuri pompierii şi poliţiştii doar pentru a-şi asigura transportul. Toată povestea a început în seara de joi, 6 februarie, când tânărul, care locuieşte în Valu lui Traian, s-a hotărât să plece la munte, în Predeal. A luat trenul, dar fără bilet de călătorie, pentru a mai economisi nişte bani. Numai că norocul nu prea a fost de partea lui, fiind prins şi dat jos din tren la Mircea Vodă Gară, în jur de ora 1.00 noaptea. A coborât fără să se opună, însă atunci i-a picat fisa: cu ce ajunge acasă? Cel mai probabil că i-au venit în minte evenimentele din zilele trecute şi, cum avea la îndemână telefonul mobil, şi-a spus că ar trebui să încerce şi el.

Citeşte şi ISTORIA SE REPETĂ: Doi oameni s-au pierdut în câmp şi au fost salvaţi după trei ore de căutări

A sunat la 112 şi a spus că s-a rătăcit, din pricina ceţii, undeva pe un câmp, pe lângă Mircea Vodă. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au intrat în alertă, la fel şi poliţiştii din zonă, care au plecat în căutarea rătăcitului. A fost găsit imediat, pe drumul naţional dintre Faclia şi Mircea Vodă, nicidecum pe câmp. A fost luat de poliţşti şi predat oamenilor legii din cadrul TF Medgidia, care l-au suit într-un tren pentru a ajunge acasă în siguranţă. Nu a primit amendă, pentru că este greu de probat că doar a profitat de autorităţi, însă nu se ştie cum se întoarce roata. Pe această cale, reprezentanţii ISU Dobrogea trag un semnal de alarmă şi atenţionează constănţenii, şi nu numai, că numărul unic de urgenţă 112, este doar pentru urgenţe. Numărul unic de urgenţă 112 trebuie apelat doar când este vorba de o situaţie de urgenţă, nu pentru că a dat un vecin muzica mai tare sau nu au cu ce ajunge acasă. Trebuie să se gândească la faptul că altcineva poate chiar are nevoie de ajutor, poate viaţa chiar îi este pusă în pericol şi astfel se blochează nişte echipaje. Pot spune că, de când au apărut cazurile cu persoane rătăcite pe câmp, a fost iniţiat un apel de către un tânăr care nu avea cu ce ajunge acasă şi a spus că s-a rătăcit, a declarat, pentru Replica, Paula Anghel, purtătorul de cuvânt din cadrul ISU Dobrogea. Cazurile reale, în care oamenii au avut nevoie de ajutor, s-au petrecut pe un câmp dintre Săcele şi Corbu, acolo unde doi ciobani s-au rătăcit, fiind găsiţi de jandarmi, pompieri şi poliţişti, apoi transportaţi la spital, dar şi pe un câmp dintre Ciocârlia şi Izvorul Mare, unde o femeie însărcinată, de 40 de ani, şi concubinul acesteia, de 30 de ani, s-au rătăcit din pricina ceţii. Din fericire, ei au fost găsiţi de şeful de Post din Ciocârlia, dar şi de primar, în mai puţin de o oră.