Culmea economiilor, în Rusia. Guvernul a anunțat micșorarea etichetelor de pe produse

Guvernul rus va lua în considerare schimbarea dimensiunii etichetelor de pe ambalajul produselor, a anunțat vicepremierului rus Victoria Abramchenko.

14 iul. 2022, 09:02
Culmea economiilor, în Rusia. Guvernul a anunțat micșorarea etichetelor de pe produse

Vă solicit să stabiliți posibilitatea clarificării standardelor naționale din Rusia în ceea ce privește etichetarea produselor alimentare (determinarea suprafeței minime și maxime ocupate de informațiile despre produs (etichetă) atunci când plasați o etichetă pe un ambalaj din carton)„, se arată în documentul transmis de către vicepremierul rus.

Instrucțiunea a fost dată Ministerului Industriei și Comerțului, Ministerului Dezvoltării Economice, Ministerului Agriculturii, precum și instituțiilor de resort. După cum a explicat serviciul de presă al vicepremierului, Abramchenko a cerut departamentelor să ia în considerare propunerile primite de la întreprinderi pentru a reduce barierele și a reduce materialele de ambalare.

Citește și Semnificaţia simbolurilor de pe etichetele hainelor. Ce înseamnă P şi de ce este important de ştiut

În plus, ea a instruit să elaboreze producția de ambalaje cu volum crescut pentru producția de sucuri și alte produse, inclusiv alimente pentru copii. Anterior, o măsură similară a fost pusă în aplicare pentru producătorii de produse lactate.

Problemele legate de deficitul de ambalaje pentru producătorii ruși de alimente au început în primăvară, pe fondul sancțiunilor occidentale și al perturbării logisticii. Între altele, autoritățile suedeze au interzis Tetra Pak să își exporte produsele în Rusia, compania nemaiputându-și continua activitățile în țară, pe fondul sancțiunilor UE, scrie sostav.ru.

Citește și Ce trebuie să conţină OBLIGATORIU etichetele pentru produsele din carne de pui. Anunţul de ultimă oră făcut de ANPC