Culmea ignoranței! Pian de peste 35.000 de euro folosit de câțiva muncitori olteni pe post de masă. „E ca și cum ai înjura într-o biserică“

De-a lungul timpului, oltenii au fost o oază de inspirație pentru cele mai amuzante și mai neobișnuite bancuri. Regretatul Amza Pellea avea o mulțime de bancuri despre ”oltenii și Revelionul”, ”oltenii și furculițele”, însă niciunul despre ”oltenii și pianul”. Dacă marele actor ar fi fost în viață și ar fi auzit despre ultima ispravă a unor muncitori olteni, cu siguranță că ar fi făcut haz de necaz.

17 mai 2023, 09:39
Culmea ignoranței! Pian de peste 35.000 de euro folosit de câțiva muncitori olteni pe post de masă. „E ca și cum ai înjura într-o biserică“
Culmea ignoranței! Pian de peste 35.000 de euro folosit de câțiva muncitori olteni pe post de masă.

Pian de peste 35.000 de euro folosit de câțiva muncitori olteni pe post de masă. Câțiva muncitori ce lucrează la reabilitarea sălii teatrului din municipiul Târgu Jiu, care se pare că nu au nicio treabă cu cultura, au folosit un pian în valoare de peste 35.000 de euro pe post de masă.

Citește și Nu e banc! Un oltean mândru de noul său Sandreo s-a făcut de tot râsul după ce și-a pus portbagajul pentru plafon invers

 Pian de peste 35.000 de euro folosit de câțiva muncitori olteni pe post de masă

Instrumentul muzical, proprietate a Primăriei Târgu Jiu, se află la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“, unde au loc diverse concerte și evenimente artistice.

Atunci când sala teatrului a intrat în renovare, muncitorii au acoperit valorosul pian cu o folie de plastic, peste care au așezat la loc de cinste mai multe sticle cu suc, bidoane, farfurii și pahare cu cafea, precum și alte resturi.

Nu se știe cine a fotografiat valorosul instrument muzical pe care muncitorii olteni l-au transformat într-o masă de bodegă însă, cert este faptul că atunci când pianistul Florin Berculescu, dirijorul orchestrei „Lyra Gorjului“, a văzut halul în care arată pianul la care cântă la concertele sale, a înlemnit.

„Am rămas înlemnit când am văzut fotografia. E ca și cum ai înjura într-o biserică. Eu am făcut parte din comisia care a hotărât achiziționarea sa. Este un pian foarte bun, folosit de pianiști de top care au fost invitați în Târgu Jiu. Prețul lui atunci când a fost achiziționat a fost de aproximativ 26.000 de euro, iar acum valoarea lui depășește 35.000 de euro“, a spus pianistul Florin Berculescu.

Mai mult, pianistul a subliniat faptul că instrumentul poate fi deteriorat dacă nu este protejat și ferit de orice manevre imprudente.

„În momentul în care este pus în plastic, atunci înseamnă o variație de temperatură și poate să fie deteriorat. Pianul are o cutie din lemn în care este așezat sau cu care este transportat. Nu știu de ce nu a fost pus în aceasta. Pianul se poate dezacorda cu acea folie pe el și poate să aibă de suferit. Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat“, a mai spus pianistul.

Cu toate acestea, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Gabriel Coica, care se pare că nu este prea departe de muncitorii de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“, spune că instrumentul a fost în situația surprinsă în fotografie preț de câteva minute și nu vede nimic rău în asta.

„Am discutat cu conducerea Teatrului Dramatic «Elvira Godeanu» și mi s-a transmis că situația respectivă a durat doar câteva minute. Muncitorii au venit să lucreze la sala teatrului și nu și-au dat seama că este vorba de un pian, deoarece se afla protejat cu folia respectivă. A fost o situație temporară, care a fost remediată în scurt timp“, a explicat viceprimarul municipiului Târgu jiu.

Citește și Mitropolia Olteniei a stabilit un plafon maxim pentru taxele de înmormântare, botez și nuntă! Câţi bani trebuie să dai la preot dacă ai un astfel de eveniment în familie