Culmea ironiei: Secţia 3 de Poliţie din Capitală a fost premiantă la arestări în 2011

Vasile Viorel, şeful Poliţiei Capitalei, a ieşit, marţi, în faţa presei, după ce mai mulţi agenţi de Ordine Publică de la secţiile 1 şi 3 din Capitală au fost reţinuţi sub acuzaţii de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, tortură sau sechestrare.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 11:58
Culmea ironiei: Secţia 3 de Poliţie din Capitală a fost premiantă la arestări în 2011

Şeful Poliţiei Capitalei a declarat că încă din 2010 au existat informaţii privind infracţiuni de corupţie şi acte de indisciplină la secţiile 1 şi 3 din Bucureşti. Primele au fost transmise Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar cele legate de problemele disciplinare au fost soluţionate prin luarea de măsuri contra celor reclamaţi.

„Acţiunea Parchetului şi a Direcţiei Generale Anticorupţie a fost sprijinită de Poliţia Capitalei atât prin furnizarea de informaţii despre persoanele implicate, dar şi prin aportul celor peste 200 de poliţişti care au lucrat pentru  emiterea celor 45 de mandate de aducere, din care 39 sunt executate”, a explicat Vasile Viorel.

„Îi asigur pe bucureşteni că poliţiştii Capitalei îşi fac treaba. Sunt 6.700 de poliţişti în Bucureşti, iar numărul celor învinuiţi este insignifiat. Paradoxal, Secţia 3 a avut anul trecut 53 de arestaţi, acesta fiind cel mai mare dintre toate secţiile din Capitală„, a precizat şeful poliţiştilor bucureşteni.

„În prezent am luat toate măsurile necesare pentru a acoperi deficitul de personal de la cele două secţii, delegând mai mulţi poliţişti din Sectorul 1 pentru a se putea îndeplini serviciul poliţienesc pe toate cele trei schimburi. Poliţiştii învinuiţi sunt doar de la ordine publică, din segmentul de patrulare„, a precizat Vasile Viorel.

Potrivit şefului Poliţiei Capitalei, în 2011 au fost înregistrate 1.900 de sesizări despre poliţiştii bucureşteni. 347 de cazuri au ajuns la Parchet, 85 de petiţii au fost la DGA, iar pentru 112 s-au dispus măsuri disciplinare.

31 de agenţi de poliţie de la Ordine Publică din Bucureşti au fost ridicaţi de DGA şi DNA marţi dimineaţă şi duşi la audieri. Ei sunt acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură.