Culmea LUXULUI: Cea mai SCUMPĂ hârtie igienică din LUME. Vezi cât costă şi cum arată FOTO

Dacă ai o tonă de bani dar nu mai ştii pe ce să-i dai, poţi să încerci hârtia igienică Hanebisho, considerată cea mai luxoasă şi cea mai scumpă din lume.

RomaniaTV.net
04 sept. 2013, 11:53

Pentru persoanele care cred că posteriorul lor merită ce-i mai bun, pur şi simplu nu există un echivalent la cea mai scumpă hârtie igienică din lume, potrivit OddityCenter. După cum puteți vedea în fotografiile de mai jos, trei role de Hanebisho costă ¥ 5.000 ($ 51), în timp ce opt role costă ¥ 10.000 ($ 102), ceea ce înseamnă o singură rolă costă între 13 şi 17 dolari, mult mai mult faţă de o hârtie igienică obişnuită, ca să nu mai vorbim are doar 2 straturi.

Întâi de toate, hârtia Hanebisho se face numai cu pastă de fibre de lemn de cea mai înaltă calitate, importată din Canada, și tratată cu apă de la cel mai cristalin râu din Japonia, Nyodo. Pentru a fi siguri că fiecare hârtie Hanebisho este perfect moale, hârtia igienică este uscată mai încet decât în mod obișnuit, pentru a o face pufoasă şi fină. Proces de producție este ajustat în fucţie de temperatură și umiditate în fiecare zi. Odată ce hârtia este gata, producatorul îşi scrie numele și data de producție pe fiecare rolă, înainte de a o trimite la președintele companiei pentru inspecție. În ultimii 10 ani, el a testat fiecare rolă Hanebisho pe propria piele pentru se asigura că se potrivește cu norma stabilită de calitate. Rolele sunt apoi trimise la departamentul de proiectare, unde „cei mai pretențioşi artizani” le decorează cu modele complicate, asigurându-se că designul rămâne elegant, indiferent unde rupi hârtia igienică.

Citeşte şi Ce foloseau oamenii înainte de inventarea hârtiei igienice: muşchiul şi zăpada printre înlocuitori

Ambalajul de Hanebisho este la fel de uimitor ca și produsul în sine. Fiecare rolă este învelită cu grijă într-o Tosa Washi (o hârtie japoneză special din Kochi) și plasată în cutii decorative realizate manual de artizani din Kyoto. Interiorul fiecărei cutii este acoperit cu frunze argintii. Potrivit site-ului Hanebisho, hârtia igienică este „cea mai moale din lume și are un design modern japonez” și se simte „ca şi cum pielea ta este înfășurată ușor în mătase”. Se pare că produsul de lux este preferatul împăratului Japoniei în ultimii cinci ani.

Numai 150 role de hârtie igienică Hanebisho sunt produse în fiecare zi.

Citeşte şi Culmea aroganţei: Un fotbalist s-a fotografiat în timp ce folosea bani în loc de hârtie igienică