Culmea represiunii în Siria: Un bebeluş de 7 luni a fost decapitat de soldaţi

Regimul de la Damasc nu mai ştie ce să facă pentru a-şi anihila contestatarii. De la adulţii care protestează, soldaţii preşedintelui Bashar al-Assad, care se agaţă de putere prin cele mai sângeroase metode, au decapitat un băieţel de 7 luni chiar în faţa mamei lui.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 13:23
Culmea represiunii în Siria: Un bebeluş de 7 luni a fost decapitat de soldaţi

Soldaţilor sirieni li s-a ordonat să treacă la represalii împotriva persoanelor suspectate că ar ascunde în casele lor rebeli care luptă împotriva regimului de la Damasc, al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

În oraşul Jisr al-Shughur, din nord-vestul ţării, în cursul unei astfel de operaţiuni ce a avut loc duminică, un soldat al armatei siriene a tăiat capul unui copil de 7 luni, în faţa mamei sale, pentru că nu îl găsise pe rebelul despre care soldaţii credeau că se ascunde în acea casă.

Soldatul a luat copilul din braţele femeii înspăimântate, l-a pus pe podea, a scos de la brâu un cuţit de luptă şi a tăiat capul copilului fără ca mama lui să mai apuce să intervină.

Nemernicia soldatului nu s-a oprit aici. El a luat capul tăiat şi l-a atârnat de uşă, ameninţând-o apoi pe femeie că va face aşa şi cu ceilalţi copii, dacă bărbatul care se ascunde de trupele de securitate nu se va preda, relatează The Sunday Times, în ediţia electronică, citând propriile declaraţii ale soldatului care ulterior a dezertat şi a fugit din ţară.

Abominabila crimă s-a petrecut săptămâna trecută. Soldatul în vârstă de 22 de ani, care s-a recomandat doar ca fiind Mohammed, a declarat pentru The Sunday Times : „Tocmai din cauza asta (decapitarea copilului, n.r.) m-am hotărât să dezertez. Şi aşa va trebui să trăiesc pentru tot restul vieţii cu acele imagini. Noi (soldaţii, n.r.) am fost obligat să facem nişte lucruri de care nu vreau să-mi mai amintesc vreodată”.

De zece luni, de la izbucnirea revoltelor împotriva regimului autoritar al lui Assad, situaţia se agravează pe zi ce trece în Siria, preşedintele ţinând cu dinţii de putere. Misiunea de pace, din luna decembrie, a Ligii Arabe a eşuat lamentabil şi până acum reprimarea brutală a revoltelor siriene s-a soldat cu peste 5.000 de morţi.