Culmea TITULARIZĂRII 2024. Mihaela a luat 10 curat, dar nu prinde post. Susţine a zecea oară examenul

Mai puţin de 42 la sută dintre candidaţii ale căror lucrări scrise au fost evaluate la concursul de titularizare din luna iulie a acestui an au obţinut note peste 7.00, arată datele comunicate, marţi, de Ministerul Educaţiei. Există înă şi excepţii care demonstrează cât de prost funcţionează sistemul.
Filip Stan
24 iul. 2024, 18:21
Culmea TITULARIZĂRII 2024. Mihaela a luat 10 curat, dar nu prinde post. Susţine a zecea oară examenul

Mihaela este, de altfel, singura profesoară din Botoșani care a obținut nota 10 la examenul de titularizare. Femeia a încercat până acum de zece ori să ajungă profesor în municipiul Botoșani, însă acest lucru pare momentan imposibil.

Mihaela a obținut nota 10 la titularizare, însă nu prinde niciun post

Profesoara mărturisește că rezultatele ei nu sunt nicio performanță, ci doar ceva normal pentru un profesor care se respectă și își cunoaște materia. Conform Botoșani News, Mihaela îi felicită pe toți candidații care au obținut note mari și care, implicit, nu îi permit să le ocupe locul.

Conform Observatornews.ro, munca la catedră este bucuria vieții pentru Mihaela, care speră să ajungă să fie profesor titular într-o școală importantă din Botoșani. ”Dacă își place ceea ce faci nu este greu nimic! În primul rând trebuie să îți placă să lucrezi cu copiii.

Rezultate Titularizare 2024 publicate de EDU.RO: Puțin peste 40% au obținut minimum nota 7, necesară pentru angajare pe perioada nedeterminată

Nu să fie doar o modalitate de a avea serviciu. Copilul pe care îl ai în fața ta trebuie să îl consideri ca pe propriul tău copil și să nu îl dezamăgești”, a explicat Mihaela. Interesant, 6.000 de viitori profesori au luat notă sub 5 la titularizare în 2024, astfel că cei care au luat note mari ar părea îndreptățiți să predea la o școală bună.

”Eu am mai fost la examene de titularizare, depinde de fiecare. Bine, se fac în fiecare an niște subiecte tip, nu foarte dificile, dar pot spune că singura care dă bătăi de cap este metodica, care este foarte subiectivă la corectare.

În rest, fiecare obține rezultate după cât învață, cât își dorește”, mai povestește profesoara, pentru Botoșani News.  În Botoșani, rata notelor peste 7 a fost de 42,8%, peste procentul de 41,9% înregistrat la nivel național.

Nu este mereu cazul, pentru că posturile nu sunt multe și, mai mult, toate sunt ocupate de profesor teoretic foarte buni. Pentru a promova acest examen, profesorii trebuie să obțină cel puțin nota 7, iar cei care vor să fie suplinitori trebuie să obțină cel puțin nota 5, conform Observatornews.ro.

Ministrul educației Ligia Deca, mesaj important pentru profesorii care și-au susținut titularizarea

Între timp, procentul notelor între 5 și 6,99 este de 37,2%. Rezultatele finale vor fi afișate undeva pe 31 iulie, iar repartizarea candidaților pe posturile didactice vacante va fi făcută în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare. Aceasta va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele școlare, în perioada 1 – 6 august 2024.

Ministrul educației, Ligia Deca, i-a încurajat pe toți candidații care s-au încris pentru acest examen de titularizare, într-un mesaj pe Facebook. ”Succes celor peste 8.500 de candidați ce vor susține mâine proba scrisă din cadrul examenului pentru definitivare în învățământ! Inspirație, putere de concentrare și încredere tuturor!”, transmitea Ligia Deca.

Viitori profesori s-au speriat de examenul de titularizare. Aproape 3.000 s-au retras

Mai puţin de 42 la sută dintre candidaţii ale căror lucrări scrise au fost evaluate la concursul de titularizare din luna iulie a acestui an au obţinut note peste 7.00, arată datele comunicate, marţi, de Ministerul Educaţiei. Dintre aceştia, 74 de candidaţi au luat nota 10. Ministerul Educaţiei arată că numărul celor cu note peste 7.00 este în uşoară creştere faţă de anul trecut. Contestaţiile se pot depune marţi şi miercuri, rezultatele finale urmând a fi publicate în 31 iulie.

Ministerul Educaţiei a publica, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar (sesiunea 2024).

Pentru a obţine statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. PMentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Conform Ministerului Educaţiei, au fost prezenţi 31.237 de candidaţi (86,48%) din totalul celor 35.971 de candidaţi cu drept de participare. Totodată, 2.669 de candidaţi dintre cei prezenţi s-au retras în condiţiile prevăzute de metodologie, iar 49 de candidaţi au fost eliminaţi din examen (dintre care 11 petru fraudă/ tentative de fraudă).

Un număr de 28.519 lucrări au fost transmise la centrele de evaluare (dintre acestea, lucrările a 51 de candidaţi au fost anulate în centrele de evaluare în condiţiile prevăzute de metodologie).

Astfel, au fost evaluate lucrările a 28.468 de candidaţi. ”Dintre cei 28.468 de candidaţi cu note, 11.928 de candidaţi (41,9%) au obţinut note peste 7 (dintre aceştia, 74 de candidaţi au obţinut nota 10) – număr în uşoară creştere, comparativ cu anul trecut: 11.448 de candidaţi (între care şi 127 de candidaţi cu note de 10); 10.629 de candidaţi au obţinut note între 5 şi 6,99, consemnându-se o creştere semnificativă (37,34) faţă de anul trecut – 7.978 (33,45%)”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Contestaţiile pot fi depuse marţi, până la ora 21.00, şi miercuri, până la 12.00, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar).

Rezultatele finale vor fi comunicate în 31 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1- 6 august.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
S-a renunțat la bancomat. Decizie pentru cei care au cont și card la bancă. Cum veți putea retrage cash
Playtech.ro
De unde provine carnea cu care sunt pregătiți celebrii mici de la Ciotoianu. Secretul care îi face atât de gustoși
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Nativii care prosperă financiar. Câștigă mulți bani în Mai
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Datorie la ANAF dacă ai acești bani în bancă. Se trimite declarație și suma de plată până la 26 mai
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici