Culoarea părului în funcţie de ten şi ochi

Una dintre cele mai mari „probleme" cu care ne confruntăm noi femeile este cea legată de ce nuanță să alegem atunci când dorim să ne vopsim părul. Cu siguranță mereu petreci mult timp stând cu o cutie de vopsea în mână pentru a te hotărâ dacă nuanța este una potrivită sau nu pentru alegerea unei coafuri.

02 nov. 2018, 12:57
Culoarea părului în funcţie de ten şi ochi

Dacă vrei să ții cont de un sfat, află că ar fi bine să alegi în funcție de două aspecte importante: ochii și tenul tău.

Culoarea părului în funcție de ten

Din acest punct de vedere, nuanța tenului tău este „nucleul” după care trebuie să te ghidezi. Trebuie mai întâi să vezi dacă pielea ta se bronzează cu ușurință sau dacă aceasta are deja acel aspect „măsliniu”.

Dacă ai un ten mai deschis poți opta pentru o vopsea de păr de nuanță ciocolatie, dar nu foarte închisă, roșu-cupru, șaten deschis sau blond nu foarte deschis, cel cu aspect cenușiu iese din discuție deoarece acesta ar putea aduce în plus câțiva ani vârstei pe care o ai. Nici blondul-albăstrui nu este indicat deoarece îți poate estompa trăsăturile.

Dacă nuanța tenului tău este măslinie sau chiar una mai palidă și care prezintă mici pete sau pistrui, ai putea opta pentru nuanțe mai deschise însă nici cele închise nu trebuiesc excluse dintre variantele de alegere. Nuanțele cele mai potrivite dacă ai un astfel de ten sunt blondul, șaten deschis și închis, cenușiu și brunet.

Dacă nu vrei să atragi reacții sau păreri mai puțin pozitive din partea celor din jur, indicat ar fi să nu iei în calcul nuanțele roșcate, acestea ar putea să accentueze unele mici defecte și cu siguranță nu îți dorești acest lucru.

Dacă te-ai hotărât ce nuanță să alegi pentru părul tău, o coafură ar fi un ultim detaliu care ar putea să ofere un plus de frumusețe aspectului tău. Încearcă să alegi acele coafuri care îți vor scoate în evidență trăsăturile feței.

Culoarea părului în funcție de ochi

Culoarea ochilor este un alt aspect de care poți ține cont atunci când dorești să schimbi culoarea părului tău.

Dacă  ochii tăi sunt de o nuanță deschisă, cum ar fi albastru sau verde, poți opta pentru o vopsea care este asociată nuanțelor calde. Cu alte cuvinte, cele mai potrivite nuanțe sunt blondul, șatenul, nuanțe deschise de castaniu sau acel model ombre care este din ce în ce mai faimos.

Ochii căprui, de nuanțe închise, merg mână în mână tot cu nuanțe de o culoare mai misterioasă, sumbră. Printre variantele tale de alegere se numără brunetul, șatenul și chiar nuanțele foarte  închise de roșcat.

Nu este neapărat să te limitezi la o singură nuanță și poți oricând să apelezi și la șuvițe care să se potrivească cu nuanța de bază aleasă. Dacă șuvițele „pierdute” nu mai sunt pe placul tău, stilul ombre poate îmbina și alte culori, nu doar blondul și cenușiu, depinde doar de preferințele pe care le ai tu în materie de culoare a părului.

Încearcă să alegi mereu acele nuanțe care se potrivesc cu tenul cât și cu ochii tăi, dar nu te limita doar la culoare, alege și o frizură care să îți scoată în evidență cât mai bine trăsăturile fizice.