Culorile anului 2016 în amenajarea grădinii

In fiecare an Institutul Pantone din New York stabileste culoarea anului urmator, culoare care da tonul in industria modei. Pentru 2016 s-a facut o exceptie: s-au anuntat doua culori, roz-cuart si bleu-seren, cu urmatoarea motivare: "Impreuna, rozul-cuart si albastrul-seren dau nastere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz si cele reci de albastru se combina perfect, reflectand o conexiune, o stare de bine si un sentiment de pace si ordine".

RomaniaTV.net
14 apr. 2016, 08:42
Culorile anului 2016 în amenajarea grădinii

Suna bine! De ce n-am incerca sa amenajam si noi, macar un colt al gradinii in cele doua culori? Iata cateva specii de plante cu flori colorate in bleu si roz care, sigur ne vor insenina gandurile, macar pana la toamna:

1. Centaurea imperialis (Vinetica parfumata sau Albastrea) este o planta robusta cu tulpina ramificata, care poate creste inalta de pana la 1 metru, cu flori bleu, delicate, simple sau batute ca un pamatuf. Infloreste din luna mai pana in iulie. Pentru o inflorire abundenta si continua, curatati permanent florile ofilite. Ii sunt pe plac locurile insorite. Puteti recurge si la fertilizarea solului o data sau de doua ori pe luna cu un ingrasamant special pentru plante cu flori. Se planteaza primavara si se poate inmulti prin divizarea tufei.

2. Linum perenne (Inul decorativ) ajunge la o inaltime de 50 cm, infloreste in perioada mai-iulie. Florile sunt bleu cu un diametru de 2-3 cm. Este o floare perena care se dezvolta bine la lumina si necesita udari astfel incat pamantul sa fie…

Citeste mai mult pe Casadex.ro