Cultură de cannabis, găsită în subsolul unei case. Creşterea plantelor era stimulată prin muzică

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca - Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT au descoperit în subsolul unei case de vacanţă din Cluj-Napoca o cultură de cannabis, creşterea plantelor fiind stimulată prin terapie cu muzică.

RomaniaTV.net
28 iul. 2012, 09:11
Cultură de cannabis, găsită în subsolul unei case. Creşterea plantelor era stimulată prin muzică

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, persoana care cultiva cannabisul a fost arestată preventiv pe o perioadă de 29 de zile.

„Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca – Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT Cluj au descoperit, vineri, în subsolul unei case din Cluj-Napoca o cultură de cannabis. Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat că, în perioada 2011 – 2012, suspectul M.E. de 33 de ani, a înfiinţat o cultură clandestină de cannabis, în subsolul unei case de vacanţă situate pe raza municipiului Cluj – Napoca, unde a fost amenajată o instalaţie artizanală de încălzire şi iluminat compusă din lămpi de iluminat special, transformatoare de curent, ventilatoare, termometre şi termostate, care asigurau condiţii de temperatură, luminozitate şi umiditate propice pentru cultivarea plantelor de cannabis. Suspectul amenajase şi o instalaţie de sonorizare utilizată pentru a stimula creşterea plantelor prin terapie cu muzică. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori, iar în urma prezentării la instanţa de judecată, aceasta a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile”, se arată în documentul citat.

Potrivit poliţiştilor, plantele de cannabis urmau să fie comercializate în Cluj-Napoca.

„Au fost descoperite 42 de plante de cannabis, în diferite stadii de creştere şi vegetaţie, care asigurau obţinerea constantă şi continuă a drogurilor, indiferent de perioada anului. Cantitatea de plante ridicate este de aproximativ 1,5 kilograme. O parte din droguri era destinată persoanelor din anturajul suspectului, care organiza periodic petreceri la care se consumau droguri, cealaltă parte fiind comercializată în Cluj – Napoca”, se mai arată în documentul citat.

Poliţiştii clujeni au identificat până acum şi şapte consumatori care participau la petreceri şi cărora suspectul le livra drogurile sau împreună cu care le consuma.