Cultură de şase hectare de canabis descoperită de poliţie în Dâmboviţa

Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, după ce au semănat șase hectare de teren agricol cu plante și semințe de canabis în comuna Morteni, judeţul Dâmboviţa, crezând că aceasta va trece neobservată, relatează Antena3.ro.

RomaniaTV.net
25 sept. 2020, 13:06
Cultură de şase hectare de canabis descoperită de poliţie în Dâmboviţa

Polițiștii SCCO Dâmbovița și procurorii DIICOT au aflat despre cultura inedită semănată de cei doi bărbați la marginea comunei Morteni și au fost surprinşi de îndrăzneala gestului.

„Începând cu data de 21 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au efectuat cercetări într-un dosar penal de trafic de droguri de risc.

Polițiștii au efectuat 8 percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Ilfov, Prahova și în municipiul București, în localitățile Morteni, Afumați, Popești-Leordeni și Ștefești și au pus în executare 7 mandate de aducere.

Astfel, au fost descoperite 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluțe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de semințe de cânepă și o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii mai 2020, cei în cauză ar fi cultivat cânepă cu conținut de THC pe 6 hectare, în localitatea Morteni, fără a deține o autorizație necesară în acest sens.

Ulterior, masa vegetală obținută ar fi fost transportată pentru uscare într-o hală din localitatea Afumați.

Plantația ar fi fost înființată în scopul procesării și extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieței de consum.

Doi bărbați, de 52 și 44 de ani, bănuiți de trafic de droguri de risc, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, brigăzilor de combaterea a criminalității organizate din Ploiești și București, precum și al Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Citeşte şi: Şoc în lumea interlopă! A murit „Regele maradoniştilor”, liderul care a provocat cea mai mare bătaie de stradă din Bucureşti


loading...