Culturile agricole sunt prădate de hoţii

S-au temut că seceta îi va lăsa fără culturi, iar acum se tem de hoţi. Culturile agricole sunt tot mai des prădate de hoţii care dau iama în lanurile de porumb şi floarea soarelui. Ţăranii se văd de multe ori neputincioşi în faţa celor care fura. În Ialomiţa poliţiştii au intensificat controalele pentru că şi numărul furturilor a crescut în ultimele săptămâni.

RomaniaTV.net
19 aug. 2012, 08:37
Culturile agricole sunt prădate de hoţii

Pentru că preţul grânelor a crescut din cauza secetei, recoltele aflate în câmp au devenit o adevărată tentativă pentru hoţi. Şi cum anul acesta şi furajele sunt foarte scumpe, hoţii fură porumbul cu tot cu coceni.

Disperaţi, oamenii s-au apucat de cules, deşi, în mod normal, sezonul de recoltat începe abia în septembrie. Ei îşi duc astfel la adăpost bruma de recoltă de anul acesta.

Cele mai prădate sunt recoltele de floarea soarelui şi porumb, care apoi se pot vinde mai uşor. Numai în ultima săptămână în judeţul Ialomiţa, poliţiştii au reţinut 15 persoane prinse la furat de porumb sau floarea soarelui.

„La toate punctele obligatorii de trecere din şi de pe câmp sunt incluse itinerarii de patrulare şi fiecare transport de produse agricole este verificat. Sunt deja în cercetare mai multe persoane surpinse în flagrant în timp ce încercau să sustragă produse agricole de pe câmp. Sunt şi cazuri în care nu am identificat încă autorii şi am luat măsuri specifice”, a declarat Daniela Saloru, purtator de cuvant IPJ Ialomiţa.

Hoţii prinşi în lanurile de culturi agricole se aleg cu dosar penal pentru furt calificat.