Culturist la 60 de ani. Are semipareză din cauza unei tumori cerebrale, dar viaţa lui rămâne în sală

Andreas Cahling este un nume important în culturismul mondial şi a apărut de nenumărate ori pe coperţile revistelor de profil. Acum, la 60 de ani, locul lui preferat rămâne sala de forţă, deşi a suferit o semipareză facială din cauza unei tumori la creier care i-a fost descoperită în urmă cu mai mulţi ani.

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 18:03

Andreas Cahling, un fost culturist de renume, nu renunţă nici acum la stilul de viaţă cu care s-a obişnuit de tânăr, pe vremea când câştiga mai multe concursuri şi apărea pe coperta revistelor de profil. De mic a practicat lupte libere şi greco-romane, apoi a trecut la judo şi în cele din urmă a ales o carieră în culturism, pentru care s-a mutat din Suedia în Statele Unite, la începutul anilor 80.

De atunci, viaţa lui este în sala de forţă, unde merge zilnic chiar şi acum, la 60 de ani, vârstă la care alţi foşti practicanţi de culturism nu îşi mai dau prea mult interes. Andreas trage însă cot la cot cu tinerii, pe care chiar îi face invidioşi cu forma sa fizică, şi, la fel ca în tinereţe, este foarte atent la alimentaţie.

În urmă cu câţiva ani i-a fost descoperită o tumoare la creier, care i-a provocat şi o semipareză facială, muşchii şi nervii de pe partea stângă a feţei fiind compromişi. A fost o perioadă dificilă, pe care a depăşit-o plecând în munţi, unde a meditat şi a filozofat. Toate astea l-au ajutat să-şi regăsească pofta de viaţă şi forţa pierdută şi să revină în sala de antrenament.

Filosofia lui de viaţă este „să te îmbunătăţeşti permanent pe tine însuţi” şi el o face zilnic, mai ales că, deşi pe 19 noiembrie va împlini 60 de ani, participă şi acum la concursuri de culturism, destinate, e drept, categoriei sale de vârstă.