Cum a aflat Mircea Lucescu că a fost urmărit de Securitate. „Nu pot să cred! E prima oară când aud asta”

Mircea Lucescu și-a început cariera de antrenor la Corvinul Hunedoara, în 1979. Timp de trei sezoane a fost antrenor-jucător, iar în 1981, în paralel, a preluat și naționala României.

03 mart. 2024, 18:32
Cum a aflat Mircea Lucescu că a fost urmărit de Securitate. „Nu pot să cred! E prima oară când aud asta”
Mircea Lucescu, prima reacţie despre cele 5 milioane USD blocate în băncile din Ucraina

Invitat la podcastul fostului comentator TVR Ionel Stoica, Mircea Lucescu a aflat că în perioada petrecută la Corvinul, în apartamentul din Hunedoara, Securitatea instalase un dispozitiv de ascultare. A fost găsit de Romulus Gabor, fostul său elev și coleg de la Corvinul, care s-a mutat în apartament după plecarea lui Mircea Lucescu.

„Nu pot să cred! E prima oară când aud asta”, a reacționat Mircea Lucescu. conform Adevarul. „Nu ți-a povestit Romică Gabor? El a preluat apartamentul tău după ce ai plecat de acolo și când s-au dus unii să renoveze au găsit la ferestre dispozitive de ascultare”, a continuat jurnalistul. Antrenorul a susținut că nu a avut habar de acest lucru: „Pe mine nu m-au interesat niciodată aceste chestiuni, pentru că nu am avut de-a face cu ele”.

Citește și: Florin Zamfirescu dezvăluie ce relaţie a avut cu securitatea: „Au vrut să mă racoleze în clasa a X-a. Nu am semnat nimic”

Romulus Gabor, fostul său elev și coleg de la Corvinul a povestit într-un interviu acordat pentru Gazetei Sporturilor cum a găsit dispozitivul de ascultare:  „După ce a plecat nea Mircea, eu m-am mutat în apartamentul lui. Când îmi aranjam locuinţa, un prieten a găsit la geam o cutiuţă de plastic, cât o brichetă, prinsă în nişte fire. A aruncat-o, fără să-şi dea seama că acolo era un dispozitiv, cu care îl ascultaseră în casă pe Lucescu.

Citește și: Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev şi se retrage din fotbal: „Totul are un început şi un sfârşit”

Şi a doua zi dimineaţa m-au chemat la Securitate, soţia gravidă şi amicul erau deja în camere diferite, şi ne-au luat la întrebări. Au găsit aparatul la gunoi, ne-au dat drumul şi am scăpat doar cu tracasarea. Nici nu m-a interesat dacă mă interceptau şi pe mine, n-aveam ce să ascund”, a povestit fostul internațional român.