Cum a ajuns Miron Mitrea să fie încarcerat la Poarta Albă

Miron Mitrea se aştepta să fie condamnat şi a pregătit totul în detaliu pentru a-şi uşura viaţa după gratii. El s-a asigurat că îşi va ispăşi pedeapsa în penitenciarul Poarta Albă, preferat de deţinuţi celebri precum Gigi Becali sau Cristi Borcea. În plus, soţia sa, Manuela Mitrea are cabinet de parlamentar în centrul Constanţei.

RomaniaTV.net
15 feb. 2015, 13:19
Cum a ajuns Miron Mitrea să fie încarcerat la Poarta Albă

Miron Mitrea bănuia ce-l aşteaptă şi nu a vrut să dea ochii cu presa într-unul dintre cele mai grele momente din viaţa sa. A plecat la Constanţa înainte de anunţarea sentinţei şi acolo a primit oficial vestea că îşi va petrece următorii doi ani după gratii. Ultimele clipe de libertate şi le-a petrecut într-un hotel de 4 stele de pe malul lacului Siutghiol din Mamaia, de unde a şi fost ridicat cu cătuşe de poliţişti, informează România TV.

Deşi e născut la Sighişoara şi trăieşte la Bucureşti, Miron Mitrea şi-a făcut mutaţie într-o locuinţă de pe bulevardul Mamaia din Constanţa cu doar 5 zile înainte de pronunţarea sentinţei definitive. Asta pentru a fi trimis automat să-şi execute pedeapsa la închisoarea Poarta Albă, considerată de deţinuţi mai permisivă. 

Citeşte şi: Miron Mitrea a fost încătuşat la un hotel din Mamaia în timp ce poliţia îl căuta la adresa din Bucureşti VIDEO

„Este un regim mai special la Poarta Albă. Atât ca grad de libertate, cât şi din punct de vedere al traiului. În primul rând, este mai ferit de presă. La punctul de lucru nu sunt ziduri, sunt plase de sârmă. Uşa de la celule se deschide ca la dvs. acasă. E mai multă libertate. Conducerea de acolo a creat un sistem propriu, cu ferme de animale, au mâncare mai bună, au puncte de lucru”, a declarat Miron Cozma.

Soţia fostului deputat, Manuela Mitrea, îl poate vizita des, de fiecare dată când ajunge la cabinetul de parlamentar deschis în Constanţa în anul 2008, imediat după alegeri.

Miron Mitrea ar putea nimeri în celulă chiar cu Gigi Becali, care a susţinut că fostul ministru i-ar datora o sumă mare de bani.

Mitrea se află acum în perioada de 21 de zile de carantină, după care îşi va cunoaşte colegii de celulă lângă care va petrece doi ani.