Cum a ajuns un bărbat din Botoșani să dea examenul auto de 12 ori în 2023 și să îl pice cu „brio” de fiecare dată

Un bărbat din Botoșani a dat examenul auto de 12 ori în anul 2023, însă nu a reușit să îl promoveze.

17 ian. 2024, 21:48
Cum a ajuns un bărbat din Botoșani să dea examenul auto de 12 ori în 2023 și să îl pice cu „brio” de fiecare dată
Cum a ajuns un bărbat din Botoșani să dea examenul auto de 12 ori în 2023 și să îl pice cu „brio” de fiecare dată

Un bărbat din Botoșani a dat examenul pentru obținerea permisului auto de nu mai puțin de 12 ori în anul 2023. Din păcate, însă, nu a reușit să promoveze și a picat de fiecare dată testul practic.

Citește și: Un bărbat care a vrut să trișeze la examenul auto și-a băgat casca prea adânc în ureche și a ajuns la spital

Cum a ajuns un bărbat din Botoșani să dea examenul auto de 12 ori în 2023

În timp ce unii oameni reușesc să ia carnetul auto din prima, alții nu pot să treacă probele nici după mai multe încercări. Pentru ca gradul de promovabilitate și șoferii să fie șoferi în adevăratul sens al cuvântului. Instructorii auto au găsit metode diferite pentru a-și învăța elevii să conducă, precum folosirea vehiculelor cu o cutie automată. Astfel, cei care doresc să învețe tainele șofatului nu se mai confruntă cu groaia cutie de viteze. Totuși, pentru unii care nu au talent, nici aceste abordări nu sunt suficiente.

În 2023, un bărbat din Botoșani s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) de 12 ori. Mai exact, cetățeanul a susținut examenul în fiecare lună a anului, însă nu a reușit să treacă nici ultima dată.

„Am avut un candidat anul trecut, care la proba de traseu a dat examen de opt ori. Iar cumulat, probă de traseu cu probă practică, avem un candidat care a susținut examenul de 12 ori, fără să fie promovat”, a declarat comisarul șef Sorin Stoleru, Serviciului Permise, potrivit botosaneanul.ro.

Actele depuse în anul 2023 au expirat astfel că, dacă dorește în continuare să devină șofer, botoșăneanul trebuie să refacă dosarul și să o ia de la capăt. Cazul nu este străin autorităților. Un candidat a picat examenul auto de 16 ori și nu s-a dat bătut, ba chiar a continuat să susțină examenul până a luat permisul de conducere.

În fiecare an, Serviciul de Permise primește numărul permiselor auto care au fost anulate de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). Sute de persoane din Botoșani au rămas fără carnet.

„Ne-au fost comunicate de către Serviciul Rutier instituției noastre un număr de 285 de permise anulate. Iar motivele sunt divesificate, în general fiind ca urmare a săvârșirii unor infracțiuni, motive medicale sau deces”, a explicat comisarul șef Sorin Stoleru, Serviciului Permise.

În ceea ce privește numărul de permise dobândite, 2.498 de femei și 3.897 de bărbați au promovat examenul auto, în 2023.

Citește și: O clujeancă a făcut stop cardiac în timpul examenului pentru permisul auto. ”I s-a făcut rău și a căzut cu capul pe volan”. Polițistul examinator i-a salvat viața