Cum a ajuns un lunetist român să lupte în Ucraina. Povestea sa a stârnit critici pe reţelele de socializare

Un lunetist român care s-a înrolat în armata din Ucraina, pentru a lupta împotriva rușilor şi-a împărtăşit din experienţa de război urmăritorilor de pe TikTok.

08 mai 2022, 16:52
Cum a ajuns un lunetist român să lupte în Ucraina. Povestea sa a stârnit critici pe reţelele de socializare

Tânărul lunetist este primul soldat român care a dezvăluit faptul că luptă în Ucraina împotriva trupelor ruse. El spune că a zburat din Anglia cu un avion spre Cracovia, iar de acolo, pe 25 aprilie a intrat în Ucraina.

Prima oprire a fost la Kiev, unde se face instructajul și evaluarea celor care vor să lupte în Ucraina, mai spune acesta. Soldatul le-a transmis urmăritorilor de pe TikTok că este bine și că are experiență de luptă, pentru că a mai fost în războaie.

Citeşte şi Cine sunt BURIAŢII, soldaţii mai duri ca mercenarii ceceni de pe frontul din Ucraina

El este primul soldat român care a dezvăluit faptul că luptă în Ucraina. Pentru că are strabism, acest lunetist a devenit ținta unui bullying, mulţi fiind cei care i-au pus la îndoială capacităţile militare, ceea ce l-a făcut să lase un comentariu: ”Faptul că am strabism nu îmi afectează vederea și misiunile de aici din Ucraina. E trist că am devenit ținta atacurilor”, a mai scris acesta.

Citeşte şi Cât câștigă cei 1.500 de mercenari români care luptă pe frontul din Ucraina. Şi-au dat demisiile din armată și au plecat la război

Ministerul Apărării din Rusia susține că în Ucraina ar lupta câteva mii de mercenari străini, printre care şi 1.500 de români, potrivit rapoartelor realizate de serviciile de informații de la Kremlin.