Cine sunt BURIAŢII, soldaţii mai duri ca mercenarii ceceni de pe frontul din Ucraina

Din mărturiile adunate în regiunea Herson, „buriaţii” sunt cei care jefuiesc, distrug, violează, torturează şi ucid ucrainenii din zonele ocupate. Aceleaşi lucruri le-au spus şi cei care au supravieţuit masacrelor de la Bucea.

30 apr. 2022, 22:43
Cine sunt BURIAŢII, soldaţii mai duri ca mercenarii ceceni de pe frontul din Ucraina

Buriaţii, băieţi foarte tineri, în jur de 20 de ani, erau primii ucişi în timp ce încercau să asalteze tranşeele ucrainene în plină zi, fără nici un pic de teamă de gloanţele inamice. „Sunt buriaţii”, a explicat comandantul forţelor ucrainene, referindu-se la Buriaţia, o regiune de la graniţa dintre Mongolia şi Siberia.

„Buriaţii” sunt un popor mongol care trăieşte între Rusia (90%), Mongolia (9%) şi China (1%). Ei reprezintă cea mai mare minoritate etnică din Siberia, dar majoritatea locuieşte acum în Republica Buriaţia, creată în 1994.

Armata lui Putin, măcinată de lupte interne. Schimb de focuri între cecenii lui Kadîrov şi soldaţii buriaţi
Buriaţii au fost „rusificaţi”
După anexarea Buriaţiei la Rusia, cultura buriată a suferit influenţele budismului tibetan şi a Bisericii Creştine Ortodoxe, iar buriaţii din regiunile de la vest de Lacul Baikal şi Olkhon (Buriatul Irkutsk) au fost supuşi unui proces de „rusificare” care i-a determinat să abandoneze practicile nomadismului.

În mod tradiţional, buriaţii fac parte din armata rusă. Şi deja în 1766 s-au organizat într-o trupă specială (precum cei cazaci) de 4 regimente.

Săraci, cu 17,9 la sută din populaţie trăind sub pragul sărăciei, conform ultimelor date disponibile, nu este de mirare că tinerii masculi buriaţi, au devenit carne de tun pentru Moscova.

Simbolurile URSS, reinstaurate în Ucraina: Statuia lui Lenin, repusă pe soclu la Herson
De asemenea, trebuie subliniat că buriaţii nu sunt cu siguranţă singura minoritate etnică prezentă în rândul forţelor ruse. Pe lângă ceceni, există rapoarte despre soldaţi din Abhazia, Daghestan şi Osetia.