Cum a câștigat Ovidiu Ioanițoaia primul milion de dolari. „Parcă mi-a dat cu ceva în cap. N-am dormit trei nopți!” VIDEO

Ovidiu Ioanițoaia, unul dintre cei mai cunsocuţi jurnalişti sportivi din România, a dezvăluit cum a devenit milionar în dolari în 2003, după ce Adrian Sârbu a vândut ziarul ProSport.

27 iul. 2022, 07:56
Cum a câștigat Ovidiu Ioanițoaia primul milion de dolari. „Parcă mi-a dat cu ceva în cap. N-am dormit trei nopți!” VIDEO
Cum a câștigat Ovidiu Ioanițoaia primul milion de dolari

Cum a câștigat Ovidiu Ioanițoaia primul milion de dolari. Reputatul jurnalist a vprbit la podcast-ul „Profu’ de sport” despre oamenii care l-au ajutat în carieră după ce a revenit din America, unde ajunsese după căsătorie. Ovidiu Ioaniţoaia a fost angajat prima dată de Adrian Păunescu. „A zis: „Dom’le, am auzit ceva de Ioanițoaia ăsta. Am citit ceva despre el, e un băiat tânăr. Ce, dacă s-a încurcat cu o americancă, pentru asta trebuie să-l omorâm? Câți ani are? 25! Ia chemați-l încoace!”. Și m-a angajat corector. După care m-a ajutat, am scris niște cărți, am devenit cineva datorită lui Păunescu. Ăștia sunt… Emanuel Valeriu, care m-a angajat, Păunescu, care m-a ținut la Flacăra 15 ani, și Adrian Sârbu, care mi-a schimbat viața cu PRO TV-ul, cu emisiunea, dar și din punct de vedere material. Pentru că atunci când am vândut ProSportul, am luat aproape un milion de dolari”, a spus Ovidiu Ioaniţoaia.

Ovidiu Ioanițoaia a suferit un AVC, în timpul vacanței sale în Bulgaria. Primele declarații făcute de celebrul ziarist

„În ’97 am venit de la Sportul Românesc la ProSport, iar Sârbu, ca să ne cointereseze, a zis să ne dea niște acțiuni, pe care nu le-am plătit. Când s-a pus problema să vândă ziarul, pentru că avea niște socoteli de rezolvat cu Țiriac și îi trebuiau bani, Sârbu m-a chemat la el în birou. Cu mine s-a comportat cum puțini oameni s-au purtat cu mine în viață. Mi-a zis: „Băi, trebuie să vând ProSportul”. Probabil că am făcut o mutră tristă. Mai spunea: „Ce-ai, mă? Asta-i viața, e capitalism, cumperi, vinzi”. Ziarul ajunsese la 100.000 de exemplare, totul era în regulă, aveam 12 mașini, eram bine. Mi-a răspuns: „Lasă, mă, că iei și tu niște bani, nu-ți mai face probleme”. Îi zic: „Ce dracu’ bani iau eu?”. Nu știam eu cum e cu acțiunile”, a mai spus actualul director onorofic al GSP.

Soţia lui Ovidiu Ioaniţoaia, DEVASTATĂ! „Aş vrea să merg să aprind o lumânare, că mă doare sufletul!”

„Mi-a spus că trebuie să vin să semnez și eu pentru vânzare. „De ce să semnez eu? Nu semnezi tu, că ești patron?”. Mi-a zis apoi că am 19%. 19 la sută? Nu știam. Și jur că nu joc teatru. Vine contabila și zice: „Partea dumneavoastră este 987.000 de dolari. Sunt banii dumneavoastră”. „Poftim? Cum 987.000?” Parcă mi-a dat cu ceva în cap… Eu aveam 5.000 salariu. N-am dormit vreo trei nopți. Mi-am luat casă, mașină, dădeam cu banii. Țin minte că atunci am dat avansul la casă, iar constructorul mi-a zis că e nevoie de un avans de 20%: „Dom’le, eu îți plătesc toți banii, ce avans?”. L-am lăsat mască. Aveam niște bani la care nici nu visasem vreodată!”, a mai spus Ovidiu Ioaniţoaia.