INS: Cifra de afaceri în industrie s-a majorat în septembrie

Comenzile noi din industrie au crescut pe ansamblu, în primele nouă luni ale acestui an, cu 17,2%, comparativ cu perioada similară din 2010, în septembrie acestea majorându-se cu 25,4% faţă de luna precedentă, informează Institutul Naţional de Statistică, citat de Agerpres. În acelaşi timp, sectorul construcţiilor şi-a revenit, după doi ani de declin.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 09:16
INS: Cifra de afaceri în industrie s-a majorat în septembrie

Creşterea din primele nouă luni s-a datorat majorărilor înregistrate la toate grupele industriale: industria bunurilor intermediare (plus 23,3%), industria bunurilor de capital (plus 14,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (plus 13,5%) şi industria bunurilor de uz curent (plus 8,7%).

Comenzile noi din industrie, în septembrie 2011, comparativ cu luna precedentă, au crescut cu 25,4%, datorită majorărilor înregistrate la industria bunurilor de capital (plus 32,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (plus 22,6%) şi industria bunurilor intermediare.

În acelaşi timp, sectorul construcţiilor a crescut în luna septembrie a acestui an față de aceeași lună a anului trecut.
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în luna septembrie 2011, faţă de luna august, ca serie brută cu 17,1%,
Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au majorat cu 25,6%, lucrările de reparaţii capitale cu 21,7%, iar lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,8%.