Cum a dat Liviu Dragnea interviu din puşcărie, fără aprobarea penitenciarului. A trecut-o pe ziaristă pe lista membrilor de familie

Aprobarea acordată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) Ancăi Alexandrescu, care a realizat şi difuzat un interviu cu fostul lider PSD Liviu Dragnea, se referera la comunicare online, nu la interviu, afirmă surse din instituţie, care declară că situaţia creată ar putea avea consecinţe, inclusiv asupra lui Dragnea.

25 iun. 2020, 17:06
Cum a dat Liviu Dragnea interviu din puşcărie, fără aprobarea penitenciarului. A trecut-o pe ziaristă pe lista membrilor de familie

Sursele citate au precizat că aprobarea acordată fostei consiliere a lui Liviu Dragnea Anca Alexandrescu de a lua legătura cu acesta se referea la comunicare online şi nu la acordarea unui interviu. Aceleaşi surse au subliniat că toate solicitările de interviu, pentru toţi deţinuţii, au fost amânate.

Pe de altă parte, potrivit stiripesurse.ro, Anca Alexandrescu ar fi fost trecută de Liviu Dragnea pe lista membrilor de familie, astfel că cei doi puteau vorbi, inclusiv online, potrivit reglementărilor din spatele gratiilor.

Citeşte şi Liviu Dragnea, dezvăluri despre statul paralel: „Kovesi l-a sunat pe Coldea că mă bagă în puşcărie, în timp ce eram la tv”

De asemenea, realizarea interviului şi difuzarea acestuia în absenţa unei aprobări explicite ar putea avea consecinţe inclusiv asupra lui Dragnea, mai afirmă sursele citate.

În acelaşi timp, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a cerut Penitenciarului Rahova să facă o anchetă cu privire la modul în care Liviu Dragnea a purtat convorbirea online, prin Skype, cu fosta sa consilieră, Anca Alexandrescu, discuție care s-a transformat într-un interviu, a cărui primă parte a fost difuzat la Realitatea Plus.

În continuare, în contextul dezbaterilor publice care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unități penitenciare subordonate, Administrația Națională a Penitenciarelor a solicitat administrației locului de deținere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului. Demersul vizează verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementează acordarea dreptului la comunicări online„, a anunțat joi seară, ANP.