Cum a explicat Şerban Huidu accidentul provocat pe DN1. Procesul începe în 21 iunie

Şerban Huidu a fost trimis în judecată, luni, pentru ucidere din culpă. În urma accidentului provocat de Huidu anul trecut, la Timişul de Sus, trei oameni şi-au pierdut viaţa.

RomaniaTV.net
15 mai 2012, 10:58
Cum a explicat Şerban Huidu accidentul provocat pe DN1. Procesul începe în 21 iunie

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus, luni, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a lui Şerban Huidu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Procesul începe pe 21 iunie la Judecătoria Braşov.

În 16 octombrie 2011, Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, viteza legală fiind de 50 de kilometri la oră, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. El se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de 2 şi 4 ani şi cu bona acestora.

În 18 octombrie 2011, Parchetul Judecătoriei Braşov a început urmărirea penală faţă de realizatorul TV Şerban Huidu, pentru uciderea din culpă a trei persoane.

Expertiza stabileşte că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea maşina condusă de Şerban Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens, în timp ce şoferul celeilalte maşini implicate în accident, un Logan, nu a avut nicio vină, circula corect şi n-a taiat curba. Maşina vedetei TV i-a apărut brusc în faţă. Conform expertizei, Loganul rula cu 40 de kilometri la oră.

Huidu a susţinut în faţa anchetatorilor că maşina a derapat şi că el a făcut tot posibilul să evite accidentul.

„Învinuitul a declarat că în data de 16.10.2011,în jurul orei 11.4O, împreună cu soţia sa, martora H.C.M., cu cei doi copii minori si cu bona acestora,martora P.M.S., au plecat din oraşul Predeal spre municipiul Braşov. Învinuitul a precizat că drumul nu era aglomerat, nu se circula în coloană pe niciunul din sensurile de mers iar afară fulguia, carosabilul fiind acoperit cu mâzgă. Când a ajuns în zona localităţii Timişul de Sus, la începutul unei pante, înainte de o curbă la dreapta, a simţit că autoturismul pe care îl conducea a început să derapeze si să pătrundă pe contrasens si, deşi a încercat, prin manevre aproape instinctuale, să readucă autoturismul pe traiectoria initială, nu a reuşit, întrând în coliziune cu un autoturism de culoare roşie care circula pe sensul opus. Învinuitul a mai precizat că, anterior accidentului soţia sa s-a întors în spate către copii, moment în care crede că s-a uitat si el spre soţia sa fără însă a pierde din câmpul vizual drumul”, se menţionează în rechizitoriul procurorilor publicat într-un fragment de adevarul.ro.