Cum a fost modificată vila din Eforie, care apare în dosarul Elenei Udrea: Dezvăluirile unei foste angajate

Dezvăluiri ale foştilor angajaţi de la stat, care au avut grija de vila din Eforie Sud, pe care Elena Udrea ar fi pus mâna în urma unor tranzacţii ilegale. Oamenii spun că imobilul a fost transformat complet în ultimii ani, s-au făcut renovări peste renovări, iar acum vila are condiţii de lux. Procurorii DNA susţin că fostul ministru a intrat în posesia ei, prin interpuşi, la un preţ subevaluat.

21 oct. 2015, 11:11
Cum a fost modificată vila din Eforie, care apare în dosarul Elenei Udrea: Dezvăluirile unei foste angajate

Procurorii DNA spun că fostul ministru al Turismului, Elena Udrea ar fi pus mâna pe vila din staţiunea Eforie Sud la un preţ de nimic. Recepţionera care a cazat ani la rând turişti acolo spune ce se întâmpla înăuntru.

Vila avea înainte 36 de locuri. Avea opt camere la parter, opt la etaj şi un grup sanitar pe palier„, a spus fosta recepţioneră.

Cu bani publici, vila a fost modificată complet. Pereţii au fost sparţi, iar din camerele mici şi fără grup sanitar au fost transformate în unele spaţioase, care beneficiază de tot confortul. „Multă vreme imobilul a fost în paragină. Acum vreo patru ani. Şi de atunci se reamenajează„, a spus un localnic, potrivit România TV.

Vila de 700 de metri pătraţi într-o zonă râvnită de la malul mării a costat cât un apartament, 56.000 de euro. „Pe pereţii exteriori ai vilei s-a folosit piatra ornamentală de baschioi, aşa se numeşte. Probabil că a costat câteva milioane de euro. Dacă vila a fost cumpărată cu 56.000 de euro, este un bun negociator madam Udrea„, a spus un alt localnic.

CITEŞTE ŞI: Elena Udrea, despre vila Săbărel din Eforie: Ştiu că s-a vândut legal. Dacă Topoliceanu a greşit, să plătească

Potrivit procurorilor DNA, toate faptele din noul dosar deschis pe numele Elenei Udrea au legătură, printre altele, cu Vila Săbărel din Eforie Sud. Construcția era în patrimoniul SC Carmen Silva 2000 SA atunci când Udrea a cerut să fie vândută sub prețul pieței.

Procurorii  DNA au aflat că Elena Udrea:

– A solicitat vânzarea activului „Vila Săbărel” din Eforie Sud (achiziționată cu suma de 56.425 euro), prin metoda negocierii directe şi cu recunoaşterea unor investiţii în cuantum de aproximativ 7.284 euro ce nu fuseseră realizate, către SC Romlit Spectrum SRL – o societate controlată de o persoană din anturajul său, societate pe care a creditat-o prin intermediul unei rude, pentru achitarea sus menţionate, fără a declara împrumutul acordat societăţii sau cumpărarea activului prin interpuşi;

– L-a constrâns pe directorul general al SC Carmen Silva 2000 SA, prin intermediul reprezentantului SC Romlit Spectrum SRL, să încheie un act adiţional la contractul de vânzare – cumpărare a activului „Vila Săbărel”, în condiţii nelegale (respectiv cu încălcarea hotărârii AGA şi a condiţiilor stabilite pentru vânzare prin mandatul emis de minister în baza avizelor direcţiilor de specialitate), pentru a asigura SC Romlit Spectrum SRL trecerea în proprietate a imobilului; aceasta, deşi nu se efectuase plata banilor în termenul de 10 zile stabilit prin mandat de minister, fapt ce atrăgea desfiinţarea de drept a contractului, fără altă notificare şi fără intervenţia instanţei de judecată;

CITEŞTE ŞI PRIMA REACŢIE a Elenei Udrea după ce DNA cere din nou arestarea ei

– Şi-a exercitat influenţa asupra primarului oraşului Eforie Sud pentru a obţine cumpărarea, de către SC Romlit Spectrum SRL, a terenului aferent Vilei Săbărel, prin negociere directă, la un preţ sub valoarea de piaţă (aproximativ 50% din valoarea pieţei);

– A pretins şi primit foloase necuvenite în cuantum de cca. 520.000 de lei, constând în contravaloarea lucrărilor de renovare a Vilei Săbărel şi a materialelor necesare, de la administratorul unei societăţii comerciale (societate ce avea în derulare mai multe contracte cu C.N.I. – Compania Naţională de Investiţii). Foloasele au fost primite pentru a asigura finanţarea necesară derulării contractelor pe care societatea le încheiase cu CNI SA. Aceasta, în condiţiile în care CNI SA funcţiona sub autoritatea Dezvoltării Regionale și Turismului, iar ministrul era ordonator principal de credite.

A achiziţionat imobilul Vila Săbărel prin intermediul firmei SC Romlit Spectrum SRL pe care o controla şi căreia îi asigura fondurile aferente efectuării tranzacţiilor, prin creditarea firmei în numele asociatului declarat; astfel, a ascuns faptul că este beneficiarul real al imobilului „Vila Săbărel”, al terenului aferent şi al lucrărilor de renovare efectuate de o societate comercială favorizată; toate foloasele sus menţionate au fost primite în legătură cu exercitarea prerogativelor specifice funcţiei, în scopul disimulării proprietăţii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând şi faptul că modalitatea de dobândire a imobilelor a fost nelegală.

– A încheiat tranzacţiile imobiliare având ca obiect Vila Săbărelu (cu o suprafaţă utilă de 700 mp) şi terenul aferent acesteia (386 mp) prin persoane interpuse, respectiv prin intermediul SC Romlit Spectrum SRL – societate pe care o controla şi căreia îi asigura finanţarea necesară, utilizând informaţii obţinute în exercitarea funcţiei.

CITEŞTE ŞI: DNA cere din nou ARESTAREA Elenei Udrea. Fostul ministru, acuzat că a primit MITĂ 5 milioane de dolari