Cum a fost prinsă Lidia Buble oferind mită celor doi polițiști. A fost nevoie de doar șase minute ca artista să ajungă în această situație!

Lidia Buble e în plin proces la Tribunalul Bucureşti într-un dosar în care este acuzată că ar fi mituit doi agenţi de poliţie de la Brigada Rutieră pentru a scăpa de verificarea alcoolemiei cu aparatul etilotest.

23 nov. 2021, 23:50
Cum a fost prinsă Lidia Buble oferind mită celor doi polițiști. A fost nevoie de doar șase minute ca artista să ajungă în această situație!

Cum a fost prinsă Lidia Buble prinsă oferind mită celor doi polițiști. Artista a fost trimisă în judecată pe 19 noiembrie 2021 de către procurorii DIICOT Ploieşti alături de alte trei persoane, doi agenţi de poliţie şi încă un bărbat vizat într-o anchetă de trafic de droguri.

Cum a fost prinsă Lidia Buble oferind mită celor doi polițiști

Puțin peste cinci minute a fost nevoie ca Lidia Buble să ajungă în această situaţie. În noaptea de 15 februarie 2021, mult după miezul nopţii, cântăreaţa, aflată la volanul unei maşini, a fost oprită în Bucureşti de un echipaj de la brigada rutieră. Era un control de rutină, doar că Lidia nu avea actele în regulă şi, în plus ar fi refuzat ca agenţii să o testeze cu etilotestul în noaptea respectivă.

Ca să scape din încurcătură, a sunat un prieten să-l întrebe cum se procedează în astfel de situaţii. Bărbatul ar fi fost cel care a învăţat-o că poate scăpa de consecinţele legii dacă oferă bani poliţiştilor. Suma propusă a fost între 300 de lei şi 200 de euro. Buble a căzut în capcană fără să ştie, în timp ce procurorii au avut mare noroc, împuşcând patru iepuri dintr-o dată. Prietenul cu care Lidia s-a sfătuit era suspectat că este dealer de droguri şi filat de DIICOT Ploieşti. El avea telefonul interceptat, astfel că întreaga discuţie în care artista a fost sfătuită să mituiască poliţiştii a fost înregistrată.

Potrivit unor surse judiciare, Lidia Buble a fost citată la sediul DIICOT Ploieşti de trei ori, recunoscând faptele în timpul audierilor. Atitudinea sinceră este în beneficiul ei pentru că pleacă în instanţă cu un mare avantaj. Conform legii, inculpatul care recunoaşte faptele săvârşite beneficiează de o pedeapsă redusă cu o treime. Buble şi partenerul ei de dialog sunt judecaţi în stare de libertate, în timp ce agenţii de poliţie se află în control judiciar şi cel mai probabil îşi vor pierde locurile de muncă.

Lidia Buble este judecată acum pentru dare de mită, iar prietenul său, pentru instigare la dare de mită. DIICOT Ploieşti şi-a făcut, de-a lungul vremii, un renume datorită unei lungi liste de vedete implicate fie ca suspecţi, fie ca martori, în dosare grele de trafic de droguri, inclusiv de cocaină. Printre acestea, s-au aflat Oreste Teodorescu, Răzvan Ciobanu, Raluca Bădulescu, Elis Armeanca, Marian şi Carmin Ionescu (Direcţia 5), dar şi Cheloo. Acesta din urmă a şi făcut un acord de recunoaştere cu procurorii ploieşteni, fiind condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii într-un dosar de trafic de cannabis.

Citește și: Lidia Buble, trimisă în judecată pentru dare de mită. Vedeta a încercat să le dea bani polițiștilor pentru a scăpa de etilotest!