ZIUA PĂCĂLELILOR. Cum a început tradiţia farselor de 1 aprilie

Pe 1 aprilie sunt făcute cele mai interesante glume între prieteni, colegi şi vecini. 

RomaniaTV.net
01 apr. 2019, 07:47
ZIUA PĂCĂLELILOR. Cum a început tradiţia farselor de 1 aprilie

Ziua păcălelilor este printre cele mai interesante evenimente din an. Pe 1 aprilie se fac cele mai frumoase glume între colegi, vecini şi prieteni. Această tradiţie a început încă din XVI-lea când în Franţa s-a făcut trecerea de la calendarul Iulian la cel Gregorian. Înainte de a fi recunoscută ca ziua păcalelilor pe 1 aprilie erau înmânate cadouri simple între vecini, colegi şi prieteni, fiind în mare parte produse alimentare.

Odată cu trecerea timpului aceste cadouri s-au transformat în farse răspândite în toată lumea. Marile companii iau parte în fiecare an la aceast eveniment.

În 2018, google a venit cu o nouă aplicaţie ce poate şterge glumele considerate proaste din telefoanele utilizatorilor, grupând glumele bune. În fiecare an google creează false produse de 1 aprilie. În 2019 google a introdus o nouă aplicaţie  pe google maps în care  te poţi juca celebrul joc Snake. Reprezentanţa google din Olanda a introdus o nouă funcţie prin care utilizatorii pot purta anumite discuţii cu florile.

Tot în 2018 producătorul de jucării Lego a venit cu un nou produs, un nou aspirator ce poate colecta şi selecţiona în funcţie de culoare jucăriile respective.