Cum a încercat Al-Qaida să doboare Air Force One, avionul celui mai puternic om de pe planetă GALERIE FOTO

Un fost membru al reţelei teroriste Al Qaida a vorbit despre un complot din anii 1990, între reţeaua teroristă islamistă şi prinţii saudiţi, care ar fi urmat să ducă la prăbuşirea avionului preşedintelui american - faimosul Air Force One.

19 iul. 2015, 11:44

Dezvăluirile au fost făcute în cadrul unor audieri, ca martor, a unui fost membru al reţelei Al Qaida, care a stat în închisoarea de maximă securitate. Este vorba despre teribilul terorist Zacarias Moussaoui, care a vrut să facă dezvăluiri despre activităţile teroriste şi despre legăturile Al-Qaida cu prinţii saudiţi. Mărturia lui a fost primită în cazul procesului deschis de familiile victimelor teribileleor atentate din 11 Septembrie 2001, din America.

Moussaoui a trimis mărturia într-o scrisoare adresată judecătorului care se ocupa de procesul intentat de rudele victimelor de la World Trade Center Guvernului Arabiei Saudite.

Anul trecut, în octombrie, avocaţilor rudelor victimelor li s-a permis, pentru prima oară, să îl interogheze pe Moussaoui în închisoarea federală din Florence, statul Colorado, considerată a fi cea mai sigură închisoare din sistemul penitenciar federal.

În cadrul interogatoriilor, el a dezvăluit şi că membrii foarte importanţi ai familiei regale saudite, inclusiv trei prinţi ar fi finanţat operaţiunile teroriste ale reţelei Al-Qaida.

Discuţii conspirative despre doborârea avionului prezidenţial

Din mărturiile lui Moussaoui s-a aflat că familia regală saudită ar fi discutat şi despre un plan ce viza doborârea avionului preşedintelui SUA, Air Force One, despre care s-ar fi discutat chiar în ambasada regatului saudit din Washington DC.

Citeşte şi DECIZIA BOMBĂ. CIA desecretizează raportul privind ERORILE care au dus la atacurile din 11 Septembrie

Acea discuţie din ambasadă a fost urmată de altele despre eventuale noi atacuri şi distrugerea Statelor Unite, în care au fost implicaţi prinţi saudiţi şi miliardari, inclusiv prinţul Salman – fratele Regelui Abdullah, iar acum regele Arabiei Saudite.

Dacă mărturia lui Moussaoui despre planurile conspirative se va dovedi a fi adevărată, atunci toate aceste dezvăluiri vor arunca o altă lumină asupra eventualului amestec al saudiţilor în atacarea Statelor Unite şi a duplicităţii acestora.

Bază de date digitală pentru Al-Qaida

Aparent, în perioada 1998-1999, Moussaoui a fost însărcinat de către ramura teroristă afgană cu crearea unei baze electronice de date a donatorilor dispuşi să finanţeze reţeaua teroristă a teroristului de origine saudită Osama bin-Laden, în care se regăsesc inclusiv Prinţul Turki al-Faisal, fostul şef al serviciilor secrete saudite, precum şi alte persoane, majoritatea acestora fiind formată din oameni de afaceri miliardari şi clerici influenţi.

„Şeicul Osama voia să ţin socoteala fluxului de bani” de care beneficia reţeaua, a mărturisit Moussaoui, spunând că el fusese curierul lui Bin Laden, scrie New York Times. Publicaţia americană mai scrie că Moussaoui a mai povestit în detaliu şi despre antrenamentele din taberele de terorişti, precum şi despre o cantitate de 750 de kg de bombe care au fost folosite ulterior în atacurile asupra ambasadelor americane din Londra şi, mai târziu, diin Kenya şi Tanzania.

Racheta care urma să distrugă avionul preşedintelui american

O rachhetă Stinger ar fi urmat să doboare avionul şefului Casei Albe, a dezvăluit teroristul. Acest plan ar fi fost discutat cu Departamentul pentru Afaceri Islamice al Ambasadei Arabiei Saudite. „Ar fi urmat să merg la Washington, cu un responsabil saudit de acolo , ca să găsim un loc de unde s-ar fi putu lansa un atac cu rachetă Stinger, iar apoi să fug imediat de acolo şi să mă salvez”, a mai dezvăluit teroristul. Moussaoui a fost însă arestat chiar cu o zi înainte de a pune planul criminal în practică.

 Chiar dacă dezvăluirile lui Moussaoui nu au fost toate nişte noutăţi – ba chiar s-a speculat, în timpul procesului, că teroristul este bolnav mintal – relaţiile între SUA şi Arabia Saudită par să nu fi avut de suferit. Recent, preşedintele Barack Obama şi Secretarul de Stat John Kerry au vizitat regatul saudit, lăudând în continuare „relaţiile puternice” care există între cele două ţări”.

Comunitatea internaţională însă continuă să învinuiască Arabia Saudită şi pe partenerii ei internaţionali pentru situaţia atroce a drepturilor omului în acest regat. Chiar în săptămâna în care noul partener saudit al lui Barack Obama , Regele Salman a urcat pe tron, în regat au fost nu mai puţin de patru execuţii.