Cum a lăsat Băsescu Administraţia Prezidenţială. Dan Mihalache: „Am găsit-o în paragină”

Consilierul prezidenţial Dan Mihalache a declarat, sâmbătă seară, că, la preluarea mandatului de către Klaus Iohannis, a găsit instituția prezidențială  "în paragină". 

25 iul. 2015, 19:46
Cum a lăsat Băsescu Administraţia Prezidenţială. Dan Mihalache: „Am găsit-o în paragină”

Dan Mihalache a acuzat „dezinteresul” care a existat în timpul mandatului lui Traian Băsescu la Cotroceni, arătând că Administraţia Prezidenţială va avea nevoie de „o reconstrucție majora”.

Institutia am gasit-o in paragina, de la mecanismul de functionare, personal, salarizare, pana la zonele concrete cand costati ca Palatul Cotroceni e in paragina, ca mai sar rotile la masinele de acolo.

In Administratia Prezidentiala n-am gasit un minim sistem de intranet sau de document management. Se plimba oamenii cu registre ca in anii 70′, 80′, 90′. Daca vrei sa stii instantaneu cum a plecat o hartie, unde a ajuns si cum a fost rezolvata, iti ia o jumatate de zi.

In mod evident a existat un dezinteres clar fata de ceea ce a insemnat functionarea Administratiei Prezidentiale si fata de cei care au lucrat acolo. Asa a inteles probabil sa conduca intr-un dezinteres. Institutia prezidentiala va avea probabil nevoie de o reconstructie majora – legislativa, o reasezare a salariilor astfel incat sa poti atrage oameni cat de cat competenti si inclusiv o refacere a unui monument frumos istoric care este Palatul Cotroceni”, a declarat Dan Mihalache, la Antena 3., citat de psnews.ro.

CITEŞTE ŞI Dan Mihalache, mesaj pentru Victor Ponta: Palatul Cotroceni nu este CUTIE poştală