Cum a reacţionat Herta Muller după ce a aflat că a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor

Herta Muller, scriitoarea de origine română premiată cu Nobel pentru literatură, suspendată din Uniunea Scriitorilor din România, spiune că nu ştia că face parte din această organizaţie.

RomaniaTV.net
18 apr. 2018, 20:05
Cum a reacţionat Herta Muller după ce a aflat că a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor

„Nu am ştiut că fac parte din Uniunea Scriitorilor din România. Nu m-a întrebat nimeni dacă vreau să fac parte din Uniune şi nimeni nu m-a anunţat că sunt membru. Când s-o fi întâmplat oare asta? Nici măcar vreo cerere să plătesc cotizaţia nu am primit. Când trăiam încă în România, urma să fiu primită în Uniunea Scriitorilor, dar mi-am condiţionat intrarea în Uniune de cea a lui William Totok (din Grupul de Acțiune Banat n.r.). Pentru că el nu a fost acceptat, nu am mai intrat nici eu. De atunci nu am mai avut niciun contact cu organizaţia. Nici nu mi-am mai exprimat vreodată dorinţa să devin membru al Uniunii. Cum poate fi numit acest teatru absurd? Înregimentare cu forţa, ca pe vremuri? Cineva ia o decizie peste capul meu şi apoi mă trage la răspundere pentru ea. În orice caz, o acţiune democratică nu este”, a declarat Herta Muller pentru presa germană, scrie Digi24.

Herta Muller a fost suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România pentru că nu a achitat cotizația stabilită de Consiliul U.S.R.

Citeşte şi: Herta Muller, singura româncă laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, suspendată din Uniunea Scriitorilor. Motivul e incredibil