Cum a reacționat Emmanuel Macron după ce Joe Biden l-a numit „măcelar” pe Putin: „Nu trebuie să existe escaladare nici în cuvinte, nici în acţiuni”

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a transmis duminică, după ce Joe Biden l-a numit "măcelar" pe Vladimir Putin, că nu va folosi aceleași epitete precum omologul său american.

27 mart. 2022, 15:22
Cum a reacționat Emmanuel Macron după ce Joe Biden l-a numit „măcelar” pe Putin: „Nu trebuie să existe escaladare nici în cuvinte, nici în acţiuni”

În timpul vizitei sale în Polonia, preşedintele SUA, Joe Biden, l-a numit „măcelar” pe Vladimir Putin și a spus că nu mai poate rămâne la putere.

Macron a mai spus că urmează să discute cu omologul său rus ”mâine sau pomâine”, în vederea organizării unei operaţiuni de evacuare a oraşului Mariupol.

Joe Biden: Vladimir Putin nu poate rămâne la putere! V-a îndepărtat de restul lumii, nu e viitorul pe care familiile voastre îl merită

Joe Biden a declarat, în discursul său de sâmbătă seara, că NATO e pregătit să apere fiecare stat membru, în cazul unui atac pornit de ruși. De asemenea, liderul SUA le-a transmis și un mesaj cetățenilor ruși.

„Democrația e în pericol. Inclusiv în Rusia, Putin bagă în închisoare oamenii care protestează. Au închis mass-media care relatează despre tot ce se întâmplă în Ucraina și la nivel global. Poporul rus nu e inamicul nostru. Dacă acceptați ca cineva să ucidă copii nevinovați, ca școli și spitale să fie bombardate, milioane de familii să fie gonite de acasă, dintre toate popoarele, voi, poporul rus, încă aveți memoria acestor lucruri întâmplate în `30 – `40, lucrurile care s-au întâmplat în Al Doilea Război Mondial.

Cu siguranță își amintesc bunicii voștri. Dacă v-au povestit despre toți oamenii care încercau să fugă… sunteți o națiune din secolul XXI cu speranțe și vise. Putin a adus Rusia înapoi în secolul XIX. Acestea nu sunt lucruri demne de voi, de poporul rus. SUA e alături de voi. Vladimir Putin v-a îndepărtat de restul lumii. El nu este cine sunteți voi, acesta nu este viitorul pe care familiile voastre îl merită”, a declarat șeful SUA.

Kremlinul a condamnat afirmațiile șefului SUA: ”Nu decide Biden cine conduce Rusia”

Președinția Rusiei a criticat declarațiile făcute de Joe Biden, sâmbătă seara, în fața polonezilor.

Rusia a transmis un mesaj ferm că Joe Biden nu poate decide cine se află la conducerea Rusiei.

„Acest lucru nu este decis de Biden. Preşedintele Rusiei este ales de cetăţenii ruşi”, a declarat un oficial de la Kremlin, citat de agenţia Reuters şi de BBC News.