Cum a reacţionat Ungureanu la acuzaţiile Elenei Udrea

Premierul Ungureanu a evitat, la Antena 3, să comenteze declaraţiile Elenei Udrea privind bazinele de înot, pe motiv că subiectul nu este unul important, adăugând însă că problema nu trebuie generalizată, aşa cum nici nu ar trebui întrebat dacă patronul acestui post TV "are ceva cu tot Guvernul", informează Mediafax.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 21:26
Cum a reacţionat Ungureanu la acuzaţiile Elenei Udrea

Întrebat dacă faptul că un fost ministru al Guvernului, cu bugetul cel mai mare, vicepreşedinte al PDL, face repetat afirmaţii ce ar putea să pară critice la adresa primului-ministru, iar acea persoană este şi apropiată de preşedintele Băsescu, înseamnă că este deja într-un conflict cu membri de vârf ai PDL sau anunţă un nou conflict între un premier şi membri respectivului partid sau ai coaliţiei, şeful Guvernului a afirmat că poate răspunde printr-o greşeală de logică pe care a sesizat-o în perioada în care era student.

„Eu nu vreau să pară nicicum arogant ceea ce urmează să vă spun acum, dar vreau să vă aduc un zâmbet pe buze: în anul I de Facultate studiam cu toţii logică, iar una dintre cele mai mari probleme ale tinerilor studenţi la istorie era să ajungă la examinator recunoscându-şi propriile greşeli de logică. Una dintre marile greşeli ale logicii formale este generalizarea, pornind de la un fapt şi inferând către mai multe fapte ca şi cum s-ar întâmpla la fel. E ca şi cum pe dumneavoastră v-aş întreba, în cazul în care între noi doi ar exista o relaţie tensionată – Doamne fereşte! – dacă este patronul dumneavoastră care are ceva cu tot Guvernul sau altfel, ori eu nu pornesc de la acest tip de judecată”, a spus Ungureanu.

Întrebat dacă această declaraţie reprezintă un atac la adresa patronului Antena 3, premierul a răspuns negativ, susţinând că a dorit doar să prezinte un exemplu de greşeală de logică.

În privinţa declaraţiilor Elenei Udrea, premierul a declarat că nu doreşte să comenteze, deoarece „nu este o chestiune importantă”.

Liderul PDL Elena Udrea a declarat agenţiei MEDIAFAX că premierul Mihai Răzvan Ungureanu nu cunoştea subiectul când a vorbit despre bazinele de înot şi că se aşteaptă de la el şi de la membrii Guvernului să nu aibă abordări „de rea credinţă”, de tipul unor jurnalişti de la Antena 3.

„Referitor la bazinele de înot, mă aştept ca membrii Guvernului, primul-ministru, să nu aibă abordări de tipul unor jurnalişti de la Antena 3. Trebuie să ştii foarte bine subiectul, altfel rişti să vorbeşti… Din ceea ce a spus (n.r. – Mihai Răzvan Ungureanu) reieşea că nu ştia foarte bine subiectul. Era normal, era de două săptămâni prim-ministru, dar tocmai de aceea trebuie mai multă rigoare, pentru că riscul este să ai abordările unor persoane care vorbesc cu rea credinţă”, a spus Udrea.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, recent, la postul public de televiziune, că fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum construcţia de piscine, vor fi reorientate către alte programe, adăugând că el nu are o mare „apetenţă” pentru piscine săpate în diferite localităţi, deoarece România nu este „o ţară de înotători”.