Cum a reuşit Dorinel Munteanu să se lase de băutură. „Eram umflat la faţă, neîngrijit. Mă uitam în oglindă şi nu-mi venea să cred cum ajunsesem”

Dorinel Munteanu, antrenorul echipei Oțelul Galați, a trecut prin momente dificile din cauza dependenței de alcool. Într-o dezvăluire sinceră, fostul component al Generaţiei de Aur a împărtășit că momentul de cotitură în viața sa a fost atins la vârsta de 50 de ani.

11 apr. 2024, 16:30
Cum a reuşit Dorinel Munteanu să se lase de băutură. „Eram umflat la faţă, neîngrijit. Mă uitam în oglindă şi nu-mi venea să cred cum ajunsesem”
Cum a reuşit Dorinel Munteanu să se lase de băutură. "Eram umflat la faţă, neîngrijit. Mă uitam în oglindă şi nu-mi venea să cred cum ajunsesem"

Cum a reuşit Dorinel Munteanu să se lase de băutură. Fostul internaţional român a recunoscut că s-a confruntat cu dependenţa de alcool imediat după divorţul de prima soţie.

„Ajunsesem la 98 de kilograme, eram umflat la față, neîngrijit. Treceam printr-o perioadă foarte grea. Totul a început prin 2014, când au apărut primele semne că eu și cu Simona vom divorța. Am început să uit de mine, am intrat în niște anturaje, mergeam des la vânătoare, acolo unde «repriza a treia» e cea mai importantă și cea mai lungă. Era repriza în care începea petrecerea de după vânătoare. Iar eu am început să beau tot mai mult. Mă uitam în oglindă și nu-mi venea să cred cum ajunsesem. Și într-o zi am spus «Gata! Stop! Oprește-te!». Nu a fost deloc ușor, dar am avut voință, ambiție, am avut-o și pe soția mea alături, la fel și pe duhovnicul meu, părintele Crișan. Cu ajutorul lor am reușit. Nu a fost nevoie să fac vreo cură de dezalcoolizare. Cum am făcut? Într-o zi am decis că nu mai vreau să duc acel gen de viață. Și am luat-o pas cu pas, zi de zi”, a dezvăluit Dorinel Munteanu pentru GSP.

Citeşte şi: Momente dramatice pentru Rică Răducanu. Mărturisire dureroasă a marelui portar: „Nu mai am ce să fac, am umblat peste tot!”

Momentul de cotitură a venit atunci când a decis să pună capăt acestui ciclu autodistructiv. Cu sprijinul actualei soției și al duhovnicului său, Dorinel Munteanu a reușit să înfrunte dependența și să renunțe la alcool. Inițial, și-a stabilit obiective mici, cum ar fi să nu consume alcool până la anumite ore din zi, până când a reușit să renunțe complet. Această schimbare a fost însoțită de un stil de viață mai sănătos, care includea activități fizice regulate și o atitudine pozitivă.

„O perioadă mi-am propus să nu mai beau nimic până la prânz. Apoi să nu mai beau până la ora 15:00. Și tot așa, am tot împins autointerdicția până când, după câteva luni, am ajuns să nu mai beau deloc. În tot acest timp am reînceput să fac sport, să merg la sală, la alergare, împreună cu soția mea. Iar acum am ajuns iar la 80 de kilograme. Gândiți-vă că aveam 77 când jucam fotbal! Iar viața mea a revenit la normal”, a mai spus Dorinel Munteanu.

Citeşte şi: Dumitru Dragomir, trădat de cel mai bun prieten la Revoluţia din 1989. „Mi-a pus pistolul la tâmplă, Bogdan a leşinat, Vica a căzut! Mi-au furat aur de un milion de dolari!”

Astăzi, Dorinel Munteanu se bucură de o viață mai echilibrată și împlinită. Cu toate că recunoaște că a avut și momente dificile din punct de vedere financiar, privește în viitor cu optimism și dorința de a se dedica pasiunii sale pentru antrenorat. Chiar dacă a pierdut proprietăți și a avut eșecuri în afaceri, se concentrează pe revenirea la cariera sa și pe posibilitatea de a-și reconstrui viața.

„Am rămas, printre altele, inclusiv fără proprietatea de la Koln, pe care a luat-o fosta soție. Nici în afaceri nu mi-a mers foarte bine. Aveam o firmă de transport unde am pierdut câteva sute de mii de euro. Dar cine nu pierde în afaceri? Nu mai sunt la nivelul financiar la care am fost, dar e ok, nu mă plâng. Mai am o bază sportivă la Reșița și alte mici afaceri. Nu produc foarte mult, dar important e că mi-am revenit, că sunt gata să mă apuc de treabă, să antrenez, pentru că asta îmi place cel mai mult. Și, cine știe, poate că am să pot, cândva, să îmi cumpăr iar o casă la Koln”, a mai spus Dorinel Munteanu.