Cum a reușit un tânăr de 17 ani să reziste 94 de ore sub dărâmături? Metoda extremă la care a apelat adolescentul

Lupta pentru supraviețuire ne poate împinge la gesturi extreme care, în mod normal, nici nu ne-ar trece prin minte. Acesta este și cazul unui tânăr de 17 ani din Turcia, care a reușit să reziste 94 de ore sub dărâmături.

10 feb. 2023, 11:39
Cum a reușit un tânăr de 17 ani să reziste 94 de ore sub dărâmături? Metoda extremă la care a apelat adolescentul
Echipele de salvare caută printre dărâmături!

În aceste clipe, printre dărâmături mai există supraviețuitori care se luptă cu toată puterea să rămână în viață. Timpul lor este extrem de limitat, iar persoanele găsite încâ în viață sunt deja considerate miracole. Fiecare secundă contează pentru oamenii care sunt încă vii sub bucățile de beton. Dorința de a rămâne în viață îi poate împinge pe aceștia la gesturi extreme. Acesta este și cazul lui Adnan Muhammet Korkut, care a fost salvat de o astfel de decizie.

Citește și: Raed Arafat, despre şansele de a mai găsi supravieţuitori sub dărâmăturile din Turcia: „Lucrăm până se decide că nu mai e nevoie. Credem în miracole”

Tânărul de 19 ani a fost blocat între dărâmături timp de 94 de ore, după ce blocul de 5 etaje în care locuia s-a dărâmat. Acesta s-a rugat zi și noapte ca salvatorii să ajungă la el. Într-un final, echipele de căutare și salvare au auzit vocea băiatului dintre bucățile de moloz și au acționat pentru a-l salva. Tatăl său, Mehmet Korkut, nu s-a dezlipit de locul respectiv, auzind vocea fiului său și-a dat seama că mai este o speranță, de care părintele s-a agățat cu toată puterea.

Momentul în care l-au extras de sub dărâmături a fost extrem de emoționant pentru întreaga familie. La fața locului se aflau tatăl, mama și fratele băiatului. Întreaga familie a izbucnit în lacrimi. Băiatul a povestit că a fost nevoit să își bea propria urină pentru a rămâne în viață.

„Mulțumesc lui Dumnezeu că ați venit”, a spus el, îmbrățișându-și mama și pe alții care încercau să ajungă la el și să-l îmbrățișeze, în timp ce era urcat într-o ambulanță. „Vă mulțumesc tuturor”, a continuat el.

Echipele de salvare caută printre dărâmături! Bilanțul este dramatic

Bilanțul deceselor a ajuns la 21.000. Până în acest moment au fost raportate peste 78.124 de persoane rănite în Turcia și Siria. 100.000 de salvatori continuă să răscolească ruinele din Turcia şi Siria în căutarea supravieţuitorilor. Şansele de a mai găsi pe cineva în viaţă după atâtea zile sunt destul de mici, însă pompierii nu își pierd speranța. În acest tablou sumbru, în care numărul morților și al răniților crește de la o oră la alta, se mai întâmplă și miracole.

31 de români au fost repatriați după cutremurele devastatoare din Turcia

Miercuri, zece cetăţeni români au fost îmbarcaţi în vederea repatrierii prin intermediul unui nou zbor umanitar efectuat de o aeronavă a MApN. Astfel, trei cetăţeni români, o mamă şi doi copii, au fost îmbarcaţi în vederea repatrierii într-o aeronavă militară română de pe Aeroportul din Adana, aeronava efectuând ulterior şi o escală pe Aeroportul din Malatya, de unde a mai preluat alţi şapte cetăţeni români, studenţi Erasmus, aflaţi într-o zonă puternic afectată în urma seismelor.

Citește și: Bilanț cutremure Turcia și Siria. Peste 21.000 de morţi şi 80.000 de răniţi. Salvatorii continuă să caute supraviețuitori sub dărâmături