Cum a reuşit un sibian să îşi transfere un milion de euro în cont. De ce a avut nevoie

Un bărbat din Cisnădie, judeţul Sibiu, s-a deghizat şi a folosit un act de identitate al unui consilier local, milionar în judeţ, a transferat în contul său, deschis în străinătate, suma de un milion de euro. Impostorul a fost prins de poliţişti şi reţinut.

RomaniaTV.net
29 ian. 2020, 15:29
Cum a reuşit un sibian să îşi transfere un milion de euro în cont. De ce a avut nevoie

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sibiu, cu sprijinul Biroului Operaţiuni Speciale Alba Iulia, au identificat, un bărbat din Cisnădie, bănuit că a sustras din conturile unui milionar suma de 1.000.000 de euro. Poliţiştii au strâns mai multe probe conform cărora bărbatul a falsificat cartea de identitate a consilierului local şi s-a deghizat pentru a induce în eroare angajaţii unei bănci din Sibiu. Acesta a reuşit în perioada 6-25 noiembrie 2019 să transfere într-un cont deschis în străinătate suma de un milion de euro.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, din Cisnădie, ar fi solicitat și obținut, în aceeași perioadă, carduri bancare atașate conturilor persoanei păgubite, de pe care a retras în mod succesiv suma totală de 18.000 lei. Păgubitul este un consilier local din comuna Sadu, care a strâns banii din vânzarea unor terenuri în Mărginimea Sibiului.

Poliţiştii l-au reţinut pe bărbat timp de 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Cercetările în acest caz continuă pentru infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals privind identitatea.