Cum a reuşit un nevăzător din Oradea să obţină permisul de conducere. Totul a ieşit la iveală la divorţ

Un bărbat din Oradea a reuşit să-şi reînnoiască permisul de conducere, deşi avea probleme grave de vedere. Mai mult, acesta avea şi un certificat de nevăzător.

08 sept. 2022, 20:28
Cum a reuşit un nevăzător din Oradea să obţină permisul de conducere. Totul a ieşit la iveală la divorţ

Cum a reuşit un nevăzător din Oradea să obţină permisul de conducere. Totul a ieşit la iveală în momentul divorţului. Cea care l-a dat de gol a fost chiar soţia.

Cum a reuşit un nevăzător din Oradea să obţină permisul de conducere. Soţia l-a dat de gol la divorţ

Citeşte şi Cât costă și ce valabilitate are taxa de permis auto în 2022

Totul s-a petrecut în 2018, atunci când bărbatul din Oradea a primit o ofertă de muncă de la o firmă de curierat din Elveţia. Pentru a se putea angaja, acesta avea nevoie să-şi reînnoiască permisul de conducere. Bărbatul avea însă o problemă gravă de vedere şi avea chiar şi certificat de nevăzător. Mai mult, acesta depusese chiar şi dosarul pentru a se putea pensiona mai devreme.

Cu toate acestea, atât bărbatul, cât şi soţia sa s-au gândit că o asemenea oportunitate de a lucra în Elveţia nu poate fi ratată. Astfel că, femeia a completat formularul cu numele ei, a mers la controalele medicale şi a obţinut avizul favorabil. După care, a şi-a şters numele şi l-a scris pe cel al soţului.

În 2021, după ce au divorţat, femeia a vrut să se răzbune pe fostul soţ şi a mărturisit totul în faţa procurorilor. Pentru a scăpa nepedepsită, aceasta a spus că ar fi fost forţată de soţul său să facă toate acele ilegalităţi.

În urma anchetei, oamenii legii au descoperit că scrisul de pe document este al femeii şi nu al fostului soţ, aşa cum a vrut ea să se creadă.

„Fosta sa soție a venit cu propunerea că în schimbul sumei de 1.000 lei va obține, într-un mod cunoscut numai de ea, rezultatul favorabil necesar reînnoirii permisului de conducere”, a declarat bărbatul în faţa anchetatorilor, potrivit ebihoreanul.ro. 

Femeia a fost condamnată la un an de închisoare, în timp ce fostul soţ a primit doar trei luni de detenţie, pedepse a căror aplicare a fost amânată pe o perioadă de supraveghere de 2 ani.

De asemenea, judecătorii au anulat fişa medicală falsificată, astfel că bărbatul a rămas fără permis.

Hotărârea judecătorilor nu este definitivă.

Citeşte şi Permis auto expirat? Ce trebuie să faci pentru a-l schimba