Cum a reuşit un reporter german să afle secretele jihadiştilor: VOR să UCIDĂ MILIOANE de OAMENI

Jurnalistul german Jurgen Todenhofer a realizat performanţa de a fi primul reporter occidental care s-a "infiltrat" în rândul jihadiştilor Statului Islamic şi să afle că aceştia puneau la cale uciderea a sute de milioane de oameni.

20 ian. 2015, 21:45

Jurnalistul Jurgen Todenhofer, în vârstă de 74 de ani, a petrecut zece zile în nordul Irakului, la Mosul împreună cu luptătorii grupării Stat Islamic. Experienţa lui a fost una fericită spre deosebire de cea a altor colegi de breaslă occidentali, a căror curiozitate a fost, pentru unii dintre ei, curmată în mod extrem de brutal, cu cuţitul, de către călăii despre care voiau să afle mai multe.

De curând, într-un interviu dat postului de televiziune Al-Jazeera, jurnalistul german a povestit cum a luat legătura cu combatanţii SI: „Le-am scris tuturor jihadiştilor germani pe care i-am găsit pe Facebook. Au fost mai mult de 80. I-am întrebat dacă îi pot intervieva în legătură cu motivele pentru care au părăsit
Germania şi aşa mai departe. Am primit 15 răspunsuri … şi unul dintre ei mi-a  spus că nu poate vorbi în numele Statului Islamic, dar că mă poate pune în legătură cu cineva din departamentul media”, a spus jurnalistul german.

Citeşte şi Crimele abominabile ale Statului Islamic: Jihadiştii au EXECUTAT copii irakieni. Motivul este INCREDIBIL

Todenhofer a discutat 7 luni cu această persoană despre  ideologie, război şi asasinarea lui James Foley, precum şi despre garanţiile oferite pentru deplasarea lui în Irak: „Nu ştiam dacă ştampila de la biroul califatului era una reală  şi era dificil de verificat. Putea fi un fals. Până la urmă, după câteva discuţii, am decis să am încredere în el şi nu am văzut niciun motiv pentru care ei şi-au petrecut atâtea luni discutând cu mine pentru a mă aduce acolo doar pentru a-mi tăia capul. Nu era logic pentru mine (…) Ştiau că am făcut comentarii negative despre ei înainte. Ştiau că m-am întâlnit cu preşedintele sirian Bashar al-Assad. Le-am spus clar că nu sunt de partea lor, iar ei au spus: Da, nu este problema noastră, nu ne pasă de părerea ta, vrem să spui ce ai văzut aici, nu opinia pe care o aveai înainte”, a povestit Todenhofer.

Citeşte şi Nouă AMENINŢARE de la Statul Islamic. Doi ostatici, la un pas de EXECUŢIE – VIDEO

Jurnalistul german a mai povestit că a avut discuţii foarte dificile cu luptătorii SI privind „entuziasmul lor în planificarea epurării religioase, în planificarea uciderii necredincioşilor”. „Ucid şi musulmani democraţi pentru că ei cred că musulmanii care nu aparţin Statului Islamic pun legile omeneşti înaintea poruncilor lui Allah. Acestea au fost discuţii foarte dificile, mai ales atunci când vorbeau despre numărul persoanelor pe care voiau să le ucidă. Vorbeau despre sute de milioane. Erau entuziasmaţi în legătură cu acest lucru, iar eu pur şi simplu nu înţelegeam”, a mai spus jurnalistul.

Concluziile experienţei sale extrem de curajoase sunt că Statul Islamic este o grupare jihadistă mult mai puternică decât pare, că bombardamentele împotriva teroriştilor nu au făcut decât să îi stârnească şi mai mult pe terorişti, care primesc din ce în ce mai mulţi adepţi, inclusiv din ţări occidentale şi că aceste ţări au o strategie complet greşită în abordarea lumii musulmane.