Cum a scăpat de buldozer vila premierului, ridicată prea aproape de pista Aeroportului Băneasa VIDEO

Mihai Răzvan Ungureanu a fost pe punctul să rămână fără casă în urmă cu câţiva ani. Vecinii săi susţin că numai funcţia de ministru al Externelor, pe care o deţinea la acea vreme, a făcut ca locuinţa sa să fie ferită din calea buldozerelor care dărâmau casele constuite prea aproape de pistele aeroportului Băneasa.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 13:56
Cum a scăpat de buldozer vila premierului, ridicată prea aproape de pista Aeroportului Băneasa VIDEO

Actualul premier, Mihai răzvan Ungureanu, locuieşte în cartierul Henry Coandă din oraşul Voluntari, în apropierea uneia dintre pistele Aeroportului Băneasa. „A dărâmat «printre». Se vede şirul ăsta de case şi se vede, cum să spun eu, ca o gură fără dinţi. Este balizajul la pistă. Uitaţi: casă, casă, dinte. Şi asta de aici, asta sau asta, una din astea e a lui”, spune, într-un material filmat cu camera ascunsă de reporterii România TV unul dintre oamenii locului.

Reprezentanţii Primăriei Voluntari susţin că numai autorizaţiile au decis ce clădiri vor fi demolate. „Nu vă pot spune dacă dânsul are casă în acea zonă. Nu vă pot confirma lucrul ăsta.  Acea casă a fost amplasată foarte aproape de balizele modernizate de către aeroport”, a declarat, pentru România TV, Dragoş Stelniceanu, arhitect-şef al oraşului Voluntari.

Pâlcul de vile începe chiar unde se termină pista aeroportului Băneasa. În urmă cu patru ani, un imens scandal a dus la demolarea a două dintre ele. Vecinii lui Răzvan Ungureanu spun că ele incomodau decolarea avioanelor, dar selecţia celor care urmau să „cadă” s-a făcut pe pile.

Localnicii spun că vecinătatea cu Răzvan Ungureanu a făcut ca vilele alăturate să se vândă bine, cu toate că zgomotul avioanelor îi punea pe fugă pe cumpărători. „Categoric stă acolo, că asta era reclama. Când prezinţi că vinzi o casă: «Bă, stai lângă Becali, stai lângă Dracu, stai lângă Lacu!» El era, cum se cheamă, capul de pistă! Ăla care le-a construit, machedonul care le-a vândut zice: «Domnule, stă domnul ministru aici!» E o prostie maximă să stai aici! Avionul n-are 200 de metri! Motorul… îţi vibrează pământul sub tine! La prezentare zice: «Stă aici ministrul! Îţi dai seama că o să se schimbe, să nu se mai decoleze. Dincolo!»”, spune unul dintre localnici.

În Pipera, toată lumea ştie unde locuieşte Mihai Răzvan Ungureanu. Pe măsură ce ne apropiem de vila lui, încep restricţiile.