Cum a scos Papa dracii din doi bărbaţi

Suveranul Pontif a exorcizat doi bărbaţi posedaţi de diavol chiar la Vatican, a dezvăluit cunoscutul exorcist al Bisericii Catolice, părintele Gabriele Amorth.

06 feb. 2012, 17:45
Cum a scos Papa dracii din doi bărbaţi

Într-o nouă carte a sa, Amorth povesteşte cum el şi doi asistenţi de-ai lui i-au adus Papei Benedict al XVI-lea, la Vatican, doi italieni posedaţi de diavol, când Papa avea audienţe în Piaţa Sfântul Paul, scrie The Telegraph.

Faptele s-au petrecut în 2009. În „Ultimul exorcist – Lupta mea împotriva Satanei”, autorul povesteşte cum simpla prezenţă a Papei şi binecuvântările pe care el le-a adresat credincioşilor veniţi în Piaţă au reuşit să-l alunge pe Satana din cei doi bărbaţi, pomeniţi în carte doar cu numele Giovanni şi Marco.

Când Papa Benedict a coborât din „papamobil”, în mijlocul credincioşilor, cei doi bărbaţi s-au trântit la pământ, lovindu-şi capetele de asfalt. „Gărzile elveţiene se uitau la ei, dar nu au intervenit”, povesteşte Amorth în cartea sa. Posedaţii urlau, tremurau, se zvârcoleau şi scoteau cuvinte de nedesluşit, cu o voce care parcă nu era a lor. Papa îi privea de la distanţă. „El a ridicat braţul şi a binecuvântat patru dintre cei care se aflau în primele rânduri” rezervate persoanelor cu handicap. Între cele patru persoane erau şi cei doi bărbaţi posedaţi. Ei au zvâcnit dintr-o dată, ca şi cum fuseseră loviţi cu ceva, au urlat ca animalele  şi au sărit ca pe arcuri, 3 metri în spate, apoi au căzut la pământ, s-au liniştit, dar au izbucnit într-un plâns necontrolat.

Amorth, care spune că a făcut mii de exorcizări, scrie că „nu mai este nici un secret faptul că Papa, prin gesturile şi cuvintele lui, îl poate pune pe fugă pe Satana, iar simpla lui prezenţă poate uşura suferinţele şi, în unele cazuri, îi poate ajuta pe cei posedaţi în lupta lor cu spiritele care îi posedă”.