Cum a SPĂLAT George Scutaru ŞPAGA printr-o firmă la care acţionar era şi fiica lui Meleşcanu

Publicat: Marţi, 07 Aprilie 2015 10:41 // Actualizat: Marţi, 07 Aprilie 2015 10:43 // Sursa: romaniatv.net

George Scutaru, fost consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, este anchetat de DNA sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani. George Scutaru ar fi luat mită 170.000 de euro, bani ce ar fi fost spălaţi printr-o firmă la care este acţionar şi fiica lui Teodor Meleşcanu.

George Scutaru a primit banii de la Cristinel Bîgiu,şeful CJ Buzău, conform unei înțelegeri anterioare, scrieevz.ro. Proveniența și modul în care s-au obținut banii fiind cunoscute exact de Scutaru, în condițiile în care unele din discuții purtate pe tema punerii în posesie au fost purtate de Bîgiu cu Scutaru inclusiv în sediul din Buzău al PNL.

Sursele judiciare au explicat că suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru de la Bîgiu, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008, materialele electorale fiind cumpărate de SC Quick Monitoring Media QMM SRL de la SC Echo International Industry SRL.

CITEŞTE ŞI CAZUL SCUTARU. CTP: De ce Iohannis şi-a luat consilieri persoane unse cu toate alifiile politicului?

George Scutaru a fost în perioada 2001 – 2004, Director General la SC Quick Monitoring Media QMM SRL.

Fostul consilier prezidențial a fost unul din asociații fondatori ai companiei, în 2001, și a deținut o treime din părțile sociale. Ceilalți doi asociați ai săi erau Felicia Meleșcanu- soția lui Teodor Meleșcanu și Victor Șraer. În perioada 1998 şi 2001, Scutaru a fost consilier de imagine al lui Teodor Meleşcanu.

În 2005, capitalul social era împățrit astfel: George Scutaru- 60%, Marina Meleșcanu (fiica Feliciei Meleșcanu, a moștenit părțile din firmă după decesul mamei) – 30% și Victor Șraer- 10. În 2013, Scutaru a cedat toate părțile sociale ale firmei sale către Ana Maria Șraier. În prezent societatea are următoarea structură a acționariatului: Victor Sraer -10%, Marina Meleșcanu (Imre)- 24% și Ana Maria Șchaer – 66%.

Societatea SC Echo International Industry SRL de la care a cumpărat Scutaru materialele electorale are asociat/administrator un cetățean chinez, Chen Lidong. Este vorba de o companie care activează în domeniul comerțului cu textile și articole de îmbrăcaminte pentru bărbați.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
23 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H