Cum ai grijă de bebeluşul tău în prima săptămână acasă

Primele zile cu bebe acasă sunt importante în procesul de acomodare atât pentru tine ca mămică, dar şi pentru nou-născut, ca proaspăt ieşit din burtică într-o lume nouă.

RomaniaTV.net
08 apr. 2014, 09:14
Cum ai grijă de bebeluşul tău în prima săptămână acasă

Este normal sa fii ingrijorata si sa iti fie teama ca nu te vei descurca. Prin urmare, nu este momentul sa te arati curajoasa, ci poti sa accepti fara sfiala orice mana de ajutor.

Băiţa bebeluşului, pas cu pas VIDEO

In principal, grija ta este sa raspunzi cat mai adecvat nevoilor micutului tau, astfel incat sa simta o cat mai mica diferenta intre mediul intrauterin si cel real. Hraneste-l cand ii este foame, manuieste-l cu grija, ia-l in brate si arata-i dragostea ta, infasoara-l pentru a sta la caldura si tine-l cat mai aproape de tine.

Iata cum schimbi scutecelul, pas cu pas

Desi multe mame experimenteaza diferite probleme in prima saptamana dupa ce ies din maternitate (oboseala, sangerari vaginale, crampe, dureri, temeri, transpiratie etc.), nu trebuie uitat faptul ca bebe este acum in centrul atentiei. De aceea, iata care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii in aceasta perioada:

Servetele pentru copii

Medicii recomanda in general sa nu se foloseasca servetele umede pentru funduletul celui mic, pentru a acesta are o piele foarte sensibila si se irita usor.

Vezi cum sa ai grija de bebe in prima saptamana acasa pe mami.ro.