Cum alegi cea mai bună mobilă pentru un living mic?

Amplasarea mobilierului de care ai nevoie într-un living de mici dimensiuni este o problemă reală în cazul tău? Dacă răspunsul este da, atunci în cele ce urmează vei descoperi ce opţiuni ai, astfel încât să poţi amenaja o cameră de zi cu mobila living sub brandul ACAJU, iar încăperea să pară spaţioasă şi elegantă.

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 11:41
Cum alegi cea mai bună mobilă pentru un living mic?

A decora un living de mici dimensiuni poate să îţi aducă destul stres. În primul rând, pentru că nu ştii cum vei putea încadra toate piesele de mobilier esenţiale, fără ca totul să pară înghesuit. De asemenea, trebuie să te ştii ce opţiuni de depozitare ai sau dacă este loc pentru o masă sau un birou.

În cele ce urmează vei afla o mulţime de sfaturi despre cele mai potrivite alegeri de mobilier şi cum trebuie aranjată aceasta:

Mobilă care îndeplineşte două funcţii poate fi ingredientul cheie pentru un living mic. Astfel, în loc să fie necesar să alegi două piese, vei reuşi să pui doar una şi să laşi mai mult loc liber. De exemplu, în locul unei măsuţe pentru cafea poţi alege un suport pentru picioare. Acesta poate fi folosit deci în două moduri, ca să nu mai spun că acel suport dispune şi de un spaţiu de depozitare în interior.

Dacă ai nevoie de un birou în living, atunci optează pentru o masă mai îngustă. Este suficient spaţiu pentru a aşeza pe ea un laptop, însă poate fi utilizată şi pentru a aşeza lămpi de masă sau tablouri. Alege să o aşezi în spatele unei canapele, iar în acest fel vei elibera spaţiul lateral din jurul ei pentru alt mobilier.

De asemenea, este recomandat să alegi cuburi tapiţate, care pot servi atât că mese ocazionale, dar şi că scaune, în funcţie de necesităţi. Acestea sunt foarte uşor de amplasat sub o masă sau alături scaune, când nu sunt utilizate.

Anumite piese de mobilier, destinate depozitarii, precum o bibliotecă sau o comodă TV, pot umple rapid spaţiul, făcând ca toată acea zonă destinată relaxării să pară înghesuită. În schimb, poţi alege o combinaţie de rafturi de-a lungul unui perete, pe care să fie aranjate toate lucrurile.

Atunci când alegi o singură mobila ACAJU pentru depozitare, este recomandat să alegi un model foarte înalt. În acest fel vei avea suficient spaţiu de stocare, iar articolele pe care le foloseşti cel mai rar pot sta în partea de sus.

Nu doar piesele de mobilier pe care le alegi sunt importante într-un living mic, ci şi formă sau materialul vor putea da senzaţia de spaţiu mai mare. Astfel, atunci când cauţi canapele, scaune sau fotolii, alege mereu modele cu picioare înalte, căci vederea porţiunilor mari de podea dau impresia unui living spaţios. Ai grijă la forma canapelelor şi a fotoliilor şi alege un model cu braţe subţiri şi drepte, căci în acest fel va fi creată senzaţia de spaţiu.

Dacă vei alege piese din lemn, nu alege un lemn închis la culoare, ci unul într-o nuanţă deschisă, care nu va părea din punct de vedere vizibil la fel de impunător.

Poţi alege ca rafturile de pe pereţi să aibă aceeaşi culoare cu cea a peretelui pe care sunt montate, pentru a se pierde în fundal.

O canapea în formă de L este mult mai eficientă decât dacă vei alege o sofa şi un fotoliu. Acest model este ideal pentru încăperile mici pătrate sau dreptunghiulare.

Dar, alege întotdeauna mobila care să corespundă gusturilor tale atunci când îţi amenajezi casă, căci acolo este locul unde te simţi cel mai bine!