Cum aplici tuşul în funcţie de forma ochilor

Poate părea cel mai simplu machiaj, dar nu este. Linia trasată cu eyeliner trebuie să fie perfectă, ca să pună în evidență privirea. Fie că alegi o linie mai groasă ori una mai subțire, sunt mai multe modalități de a o trasa, în funcție de forma ochilor.

RomaniaTV.net
16 iun. 2016, 08:57
Cum aplici tuşul în funcţie de forma ochilor

Cel mai sigur, când aplici tușul de pleoape, ține cont dacă ai ochi migdalați sau rotunzi, și dacă ai pleoapele „căzute”. Ca să obții efectul scontat, fă mai multe încercări înainte, ca să-ți perfecționzi mișcarea.

Ce să ştii despre machiajul cu tuş lichid
Înainte să optezi pentru acest tip de machiaj, trebuie să știi că, dacă nu îl aplici cum trebuie, poate da impresia că ai ochii prea mici (linia neagră, care conturează ochiul, are efect de micșorare), prea apropiați sau depărtați.

Dacă ai pleoapele „căzute”
Când ai pleoapa mobilă ușor „lăsată” spre colțul ochilor, devine o adevărată provocare trasarea linie-contur cu ajutorul tușului lichid. Pentru că eyeliner-ul poate să ofere un aspect și mai „căzut” al ochilor. Asta înseamnă că privirea ta poate să pară obosită. Truc: ca să combați acest efect nedorit, aplică tuș atât pe pleoapa mobilă, cât și pe cea fixă, pe linia interioară.

Dacă ai ochii migdalați
Este una dintre cele mai întâlnite forme de ochi, iar machiajul cu tuș lichid îmbunătățește trăsăturile feței. Optează pentru machiajul tip ochi de pisică, începând din colțul intern al ochilor, și trasează o linie mai groasă de culoare. Urmează forma ochiului și când ajungi în colțul extern fă o codiță discretă.

Pentru ochii rotunzi
Machiajul cu tuș crează senzația de ochi mai alungiți. Ca să obții acest efect, trasează linia pe pleoapa mobilă, respectând forma ochiului, dar nu te opri la final, ci continuă să trasezi culoare și în exterior. Poți trasa eyeliner și sub pleoapa de jos, unindu-le pe cele două. Nu te duce cu linia mult în exterior; exagerarea poate duce la un efect nedorit. Nu vrei un machiaj stil Cleopatra pentru o zi obișnuită la serviciu.

Pentru ochii lăsați
Este vorba despre ochii care au colțul extern „lăsat” în jos. Îți recomandăm să nu optezi pentru machiajul ochi de pisică, pentru că poate accentua și mai tare efectul de ochi „căzuți”.

Cel mai bine, trasează o linie cu creionul dermatograf de-a lungul pleoapei inferioare și prelungește-o până spre exterior, apoi șterge-o puțin cu un bețișor de urechi. Lasă pleoapa superioară goală, fără altă culoare și aplică mascara pe gene.

Știi cum se prepară delicioasa înghețată de pepene roșu?